Ünnepek utáni turbófitnesz léböjttel

2016. december 27.
A karácsony, különösen, ha nagycsaládi körben telik a sok fogásos, esküvői menüket megszégyenítő ínyencségekről szól. Most azoknak ajánlunk egy méregtelenítő programot, akik 2017 elejét, vagy akár a két ünnep közötti időszakot szeretnék egy ötnapos böjttel megpecsételni az egészség jegyében.


Profimedia – Red Dot

A tisztítókúrák nem mindig járnak koplalással, legalábbis a szakszerűen végzett méregtelenítés esetében messze nem kell ilyesmire berendezkednünk. Mi a kényelem és a lustaság jegyében a Dr. Steinberger-féle 5 napos léböjtkúra-programot próbáltuk ki, ami praktikusan, készen összeállítva áll rendelkezésre, mindemellett még enni és lehet, ugyanakkor nagyon hatékony és látványos eredményeket érhetünk el vele.

A szakértők által összeállított folyékony étrenddel, bio zöldésg- és gyümölcslevekkel szabadulunk meg a méreganyagoktól, ezáltal pedig gyorsabban és hatékonyabban érhetjük el a számunkra ideális méreteket is.
Tény, hogy az ötféle palackkal kínált kúra után tényleg frissebbnek, egészségesebbnek éreztük magunkat, de az első két-három nap egy gyakorlott nagyevőnek nem könnyű periódus.

Cserébe a negyedik nap már sokkal flottabbul ment, ami leginkább az energiaszintben volt mérhető. A komolyabb vízfogyasztással párhuzamosan fogyasztott, meglepően ízletes zöldséglevek mellé egy kis rozskenyér is belefért (nagyon ritkán kicsit csalva, szerény vajkísérettel), de a szigorúság meghozta a gyümölcsét. A negyedik napra javul a közérzet, sőt, a teljesítményre sem volt panasz, ráadásul deréktájon már harmadik napod előnyös változások voltak észrevehetőek…

Tanácsok a böjtre vállalkozóknak

A Bio Zöldbúzafű koktél, Bio vegyes zöldséglé, Ananászlé, Bio Céklalé és Bio Sárgarépalé palackokból álló Dr. Steinberger kúra lényege, hogy 5 napon át precízen ebben a sorrendben fogyasszuk a zöldség- és gyümölcsleveket. Éhezésről, mint erre már kitértünk, tényleg nincs szó, akár naponta ötször egy-két szelet rozskenyeret fogyaszthatunk a levek mellé. A folyadékfogyasztásnak bőségesnek kell lennie, napi legalább 2,5-3 liter víz elfogyasztásával számoljunk, de az alkohol, a kávé és a cigaretta is tabu a böjt alatt.

Ebben áll a kúra ereje

A Bio zöldbúzafűlékoktél zöldbúzafű levéből, zöldteából, almaléből, agavesűrítményből készül, spirulina mikroalga hozzáadásával. Vitaminok, enzimek, fehérjék és klorofil, valamint több, mint 90-féle ásványi anyag és nyomelem található benne. A Bio  vegyes zöldséglében a paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla zamata is, az Ananászlé elkészítéséhez válogatott érett ananászt dolgoznak fel, a gyümölcs értékes alkotóelemeit, így magát a gyümölcs húsát is.

A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz, a Bio Céklalé a növény valamennyi hasznos alkotóelemét hiánytalanul tartalmazza. A bétakarotint a szervezet a répaléből jobban fel tudja venni, mint magából a zöldségből. Már 100 ml Bio Sárgarépalé fedezi a napi bétakarotin-szükséglet egészét, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő.