10 lépéses rutin Koreából

2017. július 18.
Mindjárt az elején szögezzük le, hogy most nem a tízparancsolat következik, hanem egy rugalmasan kezelendő rendszer, amelyet mindenki a maga igényeinek megfelelően formálhat kedvére. A koreai bőrápolásban kulcsfontosságú a rétegezés, a következő tíz lépés elsősorban ebben nyújt segítséget.

Fotó: Profimedia – Red Dot

1. Sminkeltávolítás és olajos tisztítás

Hogy tiszta lappal indulhassunk egy bőrápolási folyamatban, nagyon fontos, hogy minden oda nem illő dolgot eltávolítsunk az arcunkról. Félreértés ne essék, nem egy Cindy Crawford-féle szépségpöttyről beszélünk, sokkal inkább a szennyeződésekről és a sminkről. Felejtsd el a sminkeltávolítókat és a vattapamacsokat! Van egy jobb ötletünk: ha olajbázisú tisztítót használsz, másnap biztosan nem ébredsz úgy, mint akinek behúztak. Masszírozd bele az olajat az arcbőrödbe és a nyakadba, majd fröcskölj magadra egy kis vizet, és folytasd a masszírozást, hogy mindent leöblíts az arcodról.

2. Víz alapú tisztítás

Ettől lesz dupla a dupla-tisztítás. A vizes alapú tisztító lemossa az arcról az olaj maradékát, és persze a többi ottmaradt szennyeződést.

3. Radírozás/hámlasztás

A radírozás elengedhetetlen a ragyogó hatás eléréséhez. Az elhalt hámsejtek eltávolítása hozzájárul ahhoz, hogy a következő lépésekhez használt bőrápolási termékek eljussanak a bőr mélyebb rétegeibe is. Hetente két alkalommal érdemes egy kis radírt finoman a bőrbe masszírozni, így simább és puhább lesz a bőr.

4. Toner, aminek néha „skin”, „softener” vagy „refresher” is a neve

A toner nem az a tonik, amit itthon (vagy a világ más pontjain) megszoktunk. Ez egy némileg sűrűbb állagú anyag, amit a tenyerünkből egyenesen az arcunkra is tehetünk, de vattapamaccsal is bedolgozhatjuk (mindig bentől kifelé haladva). A toner egyensúlyba hozza a bőr pH értékét, és felkészíti, hogy még hidratáltabban fogadhassa be a következő rétegeket.

5. Esszencia

Ha a koreai szépségápolásnak van szíve, akkor az nem más, mint az esszencia, amelynek ereje két alappilléren nyugszik. Az esszancia ugyanis a toner és a szérum egyfajta hibridje, amely hidratál, segíti a bőr regenerálódását és a sejtek megújulását. A frissen tonizált bőrre érdemes felvinni, mégpedig ujjainkal a bőrbe paskolva.


6. Szérumok, boosterek és ampullák

Eljött az ápolás pillanata. Mindhárom termék tekinthető egy-egy koncentált esszenciának. Ugyanúgy is kell őket felvinni, azaz finoman a bőrbe paskolva. Ezek a termékek többféle problémára megoldást kínálhatnak, lehet szó ráncokról, pigmentfoltokról, pattanásokról…ez az a lépés, ami tökéletesíti a bőrt.


7. Szövetmaszkok

Ha az esszenciák jelentik a koreai szépségápolás szívét, akkor a szövetmaszkok a lelkét. Ezek azok a percek, amikor nemcsak a bőrünk szépül, de 15-20 percre kicsit ki is szakadunk az állandó rohanásból. Amíg ugyanis rajtunk van a maszk, amiben mémileg félelmetes hatást is kelthetünk, érdemes pihenni, és szó szerint ölbetett kézzel várni a hatást (miközben persze elcsattanhat néhány szelfi is). Heti egy-két maszk épp elég az eredményhez, azonban vannak hétnapos maszk-kihívások is, bizonyítandó, hogy szövetmaszkból soha sem elég.


8. Szemkrém

Elérkeztünk egy igencsak problémás részhez. A szem körül rettentő vékony és érzékeny a bőr, óvatosabban kell bánni vele, mint a hímestojással. Legjobb, ha a gyűrűs ujjunkat használjuk, hogy finoman beletapicskoljuk a hatóanyagokat. Ezen a részen eszünkbe se jusson túl határozott, ne adj’ Isten, dörzsölő mozdulatokat tenni.


9. A hidratáló

A hidratáló olyan, mint a gyorsforgalmi út, egyenesen a ragyogó bőr felé. Nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő hidratálót. Ez nem túl nehéz feladat, hiszen rengeteg formája létezik: emulsion, lotion, gel vagy cream…ezek mind a hidratálót jelentik egy-egy termék címkéjén. Reggel és este kenjük be arcunkat és nyakunkat a hidratálóval, ezzel feltesszük a pontot az i-re a bőrápolási rutinban. Hetente egyszer pedig használjunk éjszakai maszkot, hogy még ragyogóbb bőrrel ébredjünk másnap.


10. Napvédelem

A napvédő krém az öregedésgátlás legeslegfontosabb alappillére. Nem csak akkor kell használni, amikor kimondottan napozni megyünk, vagy ha nyár van, és tudjuk, hogy sokáig leszünk a napon. hanem mindig, amikor ki vagyunk téve a Nap kósza sugarainak.
Ha szeretnéd kipróbálni a Chok Chok termékeit, kattints IDE!