Felejtsd el a sminket, ha edzőterembe mész

2017. március 27.
A füstös szem és a gyöngyöző veríték maximum egy magazin divatanyagában mutat jól együtt, a valóságban meglehetősen káros, ha sportolás közben sminket viselünk.

Az atletikus sikket népszerűsítő új divat, meg úgy eleve az általános a megfelelési kényszer miatt sokan az edzőterembe is teljes sminkkel indulnak, pedig kevés ennél rosszabb ötletet lehetne kitalálni.

Fotó: Profimedia – Red Dot

A sminket úgy kell elképzelni, mint egy bőrünk felszínén megülő réteget: a bőrápolási termékekkel ellentétben ezeket nem úgy fejlesztették ki, hogy beszívódjanak a bőrbe, hanem hogy annak tetején maradva „maszkolják” a bőrt. Tehát ha sportolunk, ez a plusz réteg felfogja az izzadságot a bőr nem tud alatta megfelelően lélegezni, ami a legtöbb kárt a zsíros bőrben okozhatja – a pórusok eltömődnek, nagyobb lesz az esély a pattanások és miteszerek kialakulására. Nem mintha a száraz bőrűeknek jót tenne a dolog: az ő bőrüket is tovább száríthatja a sminkben sportolás, extrém esetekben pedig még irritációt is okozhat.

Kénytelenek leszünk elfogadni, hogy sportolás közben a legtöbben pocsékul nézünk ki. A vörös fejünkkel, és a homlokunkra tapadó csatakos tincseinkkel amúgy sem tudunk mit kezdeni, és a sportolásnak sok minden, csak pont az nem a lényege, hogy hogyan is nézünk ki közben.