5 tipp az őszi ragyogáshoz

2017. október 10. |

Hamarosan újra pihe-puha pulóverekbe és meleg sálakba burkolózunk, úgyhogy ideje a bőrünket is felkészíteni a hűvösebb napokra. Feller Adrienne-nel, a MOM Park Adrienne Feller Store alapítójával beszélgettünk arról, hogy mit tehetünk azért, hogy ne veszítsünk nyári fényünkből.

5 tipp az őszi ragyogáshoz

1. Hosszantartó barnaság

Bár egyre inkább úgy tűnik, hogy az indiánnyártól is búcsúznunk kell, de még tehetünk azért, hogy a nehezen megszerzett nyári barnaságot minél tovább élvezhessük. Adrienne e téren is a természet ajándékait részesíti előnyben: „Fogyasszunk karotinban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, mint például a sárgarépa vagy fekete bogyós gyümölcsöket, amik telis-tel vannak bőrszépítő vitaminokkal” –– mondta.

2. Külső-belső hidratálás

A szervezet folyadékpótlása egész évben kiemelten fontos, a hidegebb napokon viszont sokszor inkább a lélekmelengető, forró italokat választjuk.  „Sokan nem gondolnak arra, hogy a kávé és a tea vízhajtó hatásúak, ezért egy csésze kávéra vagy egy bögre teára háromszor annyi folyadékot kell fogyasztani.” – árulta el a szakértő.  Persze nem elhanyagolható a külső hidratálás sem. „Ápolására gyógynövény permetet használjunk, majd arcolajjal, testolajjal, végül pedig igényeinknek megfelelően hidratálókrémekkel tápláljuk bőrünket. Kerüljük a szintetikus anyagokat és ásványiolajokat, mert előbb-utóbb a bőr szárazságához vezetnek.”- figyelmeztetett.

3. Szezonális finomságok

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szezonális gyümölcsök és zöldségek fontosságát. „Az őszi-téli hónapok sztártermékei közé tartozik a sütőtök, melynek gyakori fogyasztásával biztosíthatjuk a szép bőrszínt. Az alma gazdag vitamintartalmánál fogva szinte minden szükséges tápanyaghoz hozzájuttat, a káposzta pedig energiájának köszönhetően az egyik legjobb és legízletesebb saláta a téli hónapokra.” ¬– javasolta Adrienne.

4. Kincset érő szakember

Az őszi hónapokban célszerű ellátogatnunk kozmetikushoz vagy szépségterapeutához is, és alávetni magunkat egy megújító kezelésnek. „Ezekben a hónapokban válasszunk tápláló kezeléseket és kényeztessük magunkat masszázsokkal, melyek a bőr szépítésén túl a harmóniánk megőrzésében is nagy szolgálatot tesznek.”

5. Titkos összetevő

Sokszor elfelejtjük, de a harmónia maga a szépség! Törekedjünk arra, hogy jó kedvű, pozitív emberekkel vegyük magunkat körül, mert a melankólia, a rossz hangulat, fölemészti a szervezet vízháztartását, és ezt a bőrünk is megsínyli majd.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség