5 tipp az őszi ragyogáshoz

2017. október 10.
Hamarosan újra pihe-puha pulóverekbe és meleg sálakba burkolózunk, úgyhogy ideje a bőrünket is felkészíteni a hűvösebb napokra. Feller Adrienne-nel, a MOM Park Adrienne Feller Store alapítójával beszélgettünk arról, hogy mit tehetünk azért, hogy ne veszítsünk nyári fényünkből.

1. Hosszantartó barnaság

Bár egyre inkább úgy tűnik, hogy az indiánnyártól is búcsúznunk kell, de még tehetünk azért, hogy a nehezen megszerzett nyári barnaságot minél tovább élvezhessük. Adrienne e téren is a természet ajándékait részesíti előnyben: „Fogyasszunk karotinban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, mint például a sárgarépa vagy fekete bogyós gyümölcsöket, amik telis-tel vannak bőrszépítő vitaminokkal” –– mondta.

2. Külső-belső hidratálás

A szervezet folyadékpótlása egész évben kiemelten fontos, a hidegebb napokon viszont sokszor inkább a lélekmelengető, forró italokat választjuk.  „Sokan nem gondolnak arra, hogy a kávé és a tea vízhajtó hatásúak, ezért egy csésze kávéra vagy egy bögre teára háromszor annyi folyadékot kell fogyasztani.” – árulta el a szakértő.  Persze nem elhanyagolható a külső hidratálás sem. „Ápolására gyógynövény permetet használjunk, majd arcolajjal, testolajjal, végül pedig igényeinknek megfelelően hidratálókrémekkel tápláljuk bőrünket. Kerüljük a szintetikus anyagokat és ásványiolajokat, mert előbb-utóbb a bőr szárazságához vezetnek.”- figyelmeztetett.

3. Szezonális finomságok

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szezonális gyümölcsök és zöldségek fontosságát. „Az őszi-téli hónapok sztártermékei közé tartozik a sütőtök, melynek gyakori fogyasztásával biztosíthatjuk a szép bőrszínt. Az alma gazdag vitamintartalmánál fogva szinte minden szükséges tápanyaghoz hozzájuttat, a káposzta pedig energiájának köszönhetően az egyik legjobb és legízletesebb saláta a téli hónapokra.” ¬– javasolta Adrienne.

4. Kincset érő szakember

Az őszi hónapokban célszerű ellátogatnunk kozmetikushoz vagy szépségterapeutához is, és alávetni magunkat egy megújító kezelésnek. „Ezekben a hónapokban válasszunk tápláló kezeléseket és kényeztessük magunkat masszázsokkal, melyek a bőr szépítésén túl a harmóniánk megőrzésében is nagy szolgálatot tesznek.”

5. Titkos összetevő

Sokszor elfelejtjük, de a harmónia maga a szépség! Törekedjünk arra, hogy jó kedvű, pozitív emberekkel vegyük magunkat körül, mert a melankólia, a rossz hangulat, fölemészti a szervezet vízháztartását, és ezt a bőrünk is megsínyli majd.