Filleres arcfiatalítás

2018. március 23.
A hollywoodi szépségideál ismertetőjegyei a telt ajkak, a hangsúlyos arccsont és a feszes bőr, amely ma már könnyedén elérhető a jobbnál jobb töltőanyagoknak hála. Utánajártunk, mi a helyzet „fillerfronton” – az innovatív töltőanyagoktól kezdve a szolid filler-kozmetikumokig. Íme egy kis ízelítő az áprilisi Marie Claire Beauty mellékletünk tartalmából:

Mindannyian puha tapintású, ragyogó bőrre vágyunk, szeretnénk visszaforgatni az idő kerekét, hogy visszanyerjük eredeti vonásainkat. Fiatalkorunkban a bőrünk nedvességgel teli, ettől olyan sima és telt az arcunk, határozottak a vonásaink. A rendszeres krémezés és a kozmetikai kezelések segítenek a bőrt fiatalon tartani, de egy idő után már nem tudják ellensúlyozni a korral járó volumenvesztést.

Nem csoda, hogy a legnépszerűbb orvos-esztétikai kezelések listájának élén a hyaluronsavas feltöltések szerepelnek. A módszer futótűzként terjedt el, mivel egyszerű, gyors, ugyanakkor még mindig sokan idegenkednek a tűs beavatkozásoktól. Pedig a hyaluronsavas feltöltés egyáltalán nem ördögtől való – a természetes, fiatalos vonások visszaállítására szolgál egy olyan anyaggal, amely a bőrünkben is megtalálható.

Van, akinek az elvékonyodó ajkak, van, akinek a korral beeső arc vagy a szem alatti árkok, másoknak a ráncok, barázdák okoznak problémát – ezekre jelenthetnek megoldást a fillerek, azaz a töltőanyagok. Kitöltik a bőrfelszín alatt a ráncok miatt kialakult mélyedéseket, hasznosak az elmélyülő orr-ajak barázda feltöltésére, valamint a szájkörnyéki ráncok kezelésében, emellett az arc és az ajkak, illetve a kézfej bőrének elvékonyodása is orvosolható a segítségükkel.

Vissza az időben
Az, hogy mikor érdemes rászánni magunkat az első feltöltésre, nem kor, hanem bőrállapot kérdése, attól függ, hogy valakinél hány éves korra alakulnak ki komolyabb, mimikai barázdák. A genetikailag keskeny ajkakon például már fiatalkorban is lehet javítani. Az arc általános megjelenésén is segíthetnek a fillerek: a keresztkötött hialuronsav mélyebben történő beinjekciózásával rugalmas, tömör, tónusos és hidratált lesz a bőr. Mivel megköti a nedvességet, olyan lesz tőle az arcunk, mintha kipárnázták volna – visszanyeri a volumenét, természetes, fiatalos kinézetét.

Vízpárna a bőr mélyén
Már Magyarországon is elérhetők a külföldön nagy sikerrel alkalmazott Restylane Skinboosters készítmények, amelyek stabilizált hialuronsavat tartalmaznak, és egyedülálló NASHA technológiával készülnek. Ez egy szabadalmaztatott módszer arra, hogy stabilabb állagú hialuronsav jöhessen létre, amely így hatékonyabban köti meg a vizet, és a hatása is tovább tart. A Skinboosterst a bőr minőségének javítására fejlesztették ki: nemcsak pótolja a bőr elvesztett hialuronsav-tartalmát, de javítja a rugalmasságát, csökkenti a finom ráncokat és a bőrhibákat.

Mezoterápiával, extravékony tűvel, apró tűszúrásokkal, egyenletesen eloszlatva juttatják a bőr mélyebb rétegeibe a töltőanyagot, amelyhez lidocaint adnak, így a kezelés nem okoz fájdalmat. Ezt követően kipihentebb, fiatalosabb lesz a megjelenésünk, ugyanakkor természetesek maradnak a vonásaink. Ezzel a módszerrel hatékonyan javítható az arc, a nyak, a dekoltázs és a kézfej bőrének állapota. Már egyetlen beavatkozás is látványos eredménnyel jár, de a bőr állapotától függően 1–3 kezelést javasolt elvégezni havi gyakorisággal.