Otthoni bőrmegújító praktikák

2018. március 29.
A tél végezetével sokan úgy érezzük, hogy a testünk energiatartalékai kimerültek. Melegre, friss levegőre és napfényre vágyunk, hogy újból betankolhassunk a tápláló földi jókból. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója ezúttal megmutatja, hogyan is turbózhatjuk fel kora tavasszal az arcbőrünket.
modell: Nagy Nikolett – Avantage Models, smink: Páll Adrienn, haj: Dézs Szuzi, fotó: Buknicz Tímea

Bőrünk a legjobb jelzőszervünkként szinte kéri tavasszal, hogy foglalkozzunk vele. Ilyenkor a fakó, tapintásra érdes, néhol feszes, de kifényesedésre is hajlamos bőrünknek sokszor eltömített mitesszerekkel és pattanásokkal is meggyűlik a baja.

Modell: Mittler Patrícia – Visage Models, smink: Knight Amy, haj: Dézs Szuzi, fotó: Falus Kriszta

A napi bőrápolási rutinunkhoz elengedhetetlen, hogy heti rendszerességgel megváljunk az elhalt hámsejtjeinktől. Ezek a felső hámban letapadt, elhalt részecskék megakadályozzák, hogy a kívülről bevitt szuperkrémek célba érhessenek a pórusokon keresztül a mélyebb rétegekbe. Azaz kidobott pénz tud lenni a hidratálás és a bőrkondicionálás egyaránt, ha nem radírozzuk rendszeresen a bőrünket.

Modell: Nagy Nikolett – Avantage Models, smink: Páll Adrienn, haj: Dézs Szuzi, fotó: Buknicz Tímea

A mechanikai bőrradírok valamilyen szemcsét tartalmazva, dörzsöléses módszerrel érik el a hatásukat. Érdemes használatuk előtt meleg vízzel felpuhítani a bőrt, majd utána egy ujjbegynyi termékkel körkörös mozdulatokkal átmasszírozni az arcunkat. Azoknak a hölgyeknek, akik szeretik a házi praktikákat, íme, néhány jól bevált recept, mellyel biztonságos eredményt lehet elérni:

Házi praktikák arcradírra:

Olajosabb bőrre: 1 ek jojobaolaj, 1 tk kávézacc vagy zabpehely

Vízhiányos/zsírhiányos bőrre: 1 ek kókuszolaj vagy mandulaolaj, 1 tk kókuszreszelék, egy E-vitamin kapszula feltörve

Fakó, élettelen arcbőrre – univerzális, minden bőrtípusnak hálás megoldás a 2 ek joghurtból, 1 tk mákból, 1 kk mézből és 0,5 kk citromléből készült keverék