Hogyan használjuk a trendi arcpermeteket?

2018. május 17.
A piacon lévő arcpermetek méltán lettek rendkívül közkedveltek. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja nekünk, miért!
Forrás: MAC Cosmetics

Az elmúlt évek sminkdivatja a bőr természetes szépségét állította központba. Ma már nem elég, ha csak jól fedő alapozóra és korrektorra költünk komoly összegeket. Bőrünk egyenletes textúráját csak a megfelelő, személyre szabott arcápolással érhetjük el. A bőrregenerálás, a kondicionálás és a hidratálás minden bőrtípusnál elengedhetetlen ahhoz, hogy szépen mutasson rajta a smink.

Modell: Horváth Evelin, smink: Klemis Edina, haj: Hairbert Kornél, fotó: Jámbor Zsófia

Az arcpermetek azért jolly jokerek, mert minden bőrtípushoz passzolnak, állaguk nagyon könnyed, azonnal felszívódnak. Kezünkre fújva érezhetjük, hogy textúrájuk kicsit síkos, a hidratálás ugyanis csak úgy jöhet létre, ha van valami növényi eredetű olaj is a készítményben, aminek segítségével képes az víz-bázis a benne lévő ásványi anyagokkal együtt felszívódni. Sokan nem tudják, de az arcpermetek használhatóak sminkelés előtt, közben és után is. A bőrelőkészítés szakaszában a termékek antioxidáns összetevői vitalizálják is a bőrt.

Modell: Mittler Patrícia – Visage Models, smink: Knight Amy, haj: Dézs Szuzi, fotó: Falus Kriszta

Némely spray az érzékeny bőrre még gyulladásgátló hatást is gyakorolhat. Sminkelés közben, akár az alapozóba is belekeverhetjük ezeket a permeteket, lazíthatjuk azok állagát. Így szellősebb, vékonyabb lesz a végeredmény, ami nyáron nagyon komfortos. A sminkelés végén fixáló szerepet is gyakorolhat az arcspray azáltal, hogy feltapasztja, egységesíti a por állagú dekortermékeket. A legújabb arcpermeteknél megjelent a csillogó finish-funkció is. Sok nyári kiadás gyöngyház pigmenttel teszi ragyogóvá a bőrt, amitől különösen trendinek érezhetjük magunkat.

Modell: Sánta Klementina, smink: Pásztor Viktória, haj: Dézs Szuzi, fotó: Jámbor Zsófia