Tökéletes szemöldök lépésről lépésre

2018. október 01.
A sminktrendek folyamatosan változnak, így a szemöldökformázás is. Minden korszaknak megvan a maga jellemző szemöldöktrendje – hol a vékony, hol a vastag, buja szemöldök stílus dominál.

Különösen fontos a szemöldök esetében, hogy megtaláljuk a saját arcformánkhoz leginkább illeszkedő formát és fazont, hiszen ez nagyban befolyásolhatja kinézetünket. Éppen ezért Szabó Doris, az AVON sminkmestere abban nyújt segítséget, hogy hogyan formázzuk megfelelőképpen szemöldökünket, hogy az kifogástalanul mutasson.

A szemöldök formája mindenki esetében egy természetes adottság. Így a kérdés nem az, hogy milyen formát alakítsunk ki, hanem hogy megfelelően tudjuk-e a meglévő szemöldök alakot igazítani. A leggyakrabban előforduló, alapvető probléma az, ha az adottságainktól nagyon eltérő formát szeretnénk erőltetni. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet picit módosítani rajta, de fontos, hogy mindig a saját szemöldökcsontunk formáját vegyük alapul.

A jó forma kialakításánál vegyük figyelembe, hogy honnan indul a szemöldökünk, meddig tart a hossza és hol helyezkedik el a legmagasabb pontja. Ha ezek a támpontok megvannak, akkor nézzük meg a két szemöldök eleje közötti részt, ahol az orrnyereghez közelít. Ez azért fontos, mert ezen a ponton tudunk kicsit csalni azzal, hogy mennyire közelítjük a szemöldököt az orrhoz. A szemöldökök közötti megfelelő távolság nagyon szép, és csábos tekintetet biztosíthat, viszont ha túl közel kerülnek egymáshoz, akkor egy ponton túl már szigorúvá teheti megjelenésünket. Amennyiben szeretnénk kicsit közelíteni egymáshoz szemöldökünket, ne lefelé az orrunk irányába próbáljuk pótolni a szálakat a festékkel, hanem inkább középre orientálódva, mintha gondolatban össze szeretnénk kötni a két szemöldökünket, úgy húzzunk felfelé és picit kifelé irányuló szálakat. Ebben lehet segítségünkre a mark. szemöldökformázó ceruza, amellyel egyszerű pótolni a hiányzó szálakat.

A szemöldök formázását minden esetben a legjobb úgy kezdeni, hogy átfésüljük azt egy erre szolgáló kis fésűvel, majd egy szemöldökceruza, gél, vagy esetleg por segítségével picit megformázzuk. Kialakítjuk az ívét, a hosszát, valamint az elejét a fentebb leírtak szerint. A formázás során ügyeljünk arra, hogy a szemöldök elülső részét gondosan tervezzük meg. A legfontosabb, hogy ne alakítsunk ki véletlenül úgynevezett pipa szemöldököt. Ezért ezen a részen alulról felfelé húzogassunk szálakat a saját szőrszálak mellé, majd fessük át és gyakorlatilag kössük össze ezeknek a szálaknak a kiinduló pontjait. Gondosan satírozzuk el felfelé a színt, hogy ne egy egybefüggő vonal maradjon ott. Erre a legjobb megoldást a mark. szemöldökformázó gél nyújthatja, amellyel állagának köszönhetően egyszerűen húzhatjuk ki és satírozhatjuk a szemöldökünket.

A formázásnál figyeljünk arra is, hogy inkább felülről kezdjük el színnel „megtámogatni” a szemöldökünket, hogy elkerüljük azt, hogy esetleg túl lentre húzzuk a színt, mert az nem emelné a tekintetünket, hanem inkább kissé lezárná. A végeket nagyon fontos precízen és tű élesen meghúzni, valamint arra is figyeljünk, hogy a halánték irányába kifelé haladjon az ív és ne lefelé.

Végezetül használjunk fixálót, ebben lehet segítségünkre a mark. szemöldökformázó készlet, amellyel nem csak színezni tudjuk a szemöldökünket, hanem a benne található zselé segítségével fixálni is. A rögzítéshez ugyanakkor akár egy hajwaxot is használhatunk. Ha még tökéletesebb eredményt szeretnénk elérni, érdemes világos korrektort használni a szemöldökünk alsó íve alatt. Ettől élesebbnek tűnik majd a szemöldök, de a mark. krémes highlighter stift segítségével némi fényességet is odacsempészhetünk az üde megjelenés érdekében.