3 felejthetetlen smink az idei Golden-Globe gáláról

2020. január 06.
Kifutót csináltak a Golden Globe vörös szőnyegéből a sztárok, nem csupán ruhák, de frizura és smink téren is. Barackos árnyalatok, friss trendek, izgalmas frizuramegoldások mutatkoztak be a 77. Golden Globe gálán. Ezek közül mutatjuk a kedvenceinket.

Óriási energiát fektetnek a sztárok egy-egy gála outfit és look megtervezésébe – persze megéri az energiát, hiszen a jól sikerült sminkek, frizurák és ruhaválasztások napokig a nemzetközi sajtó témájául szolgálnak, a nagy melléfogásokról nem is beszélve.

Az idei évben sem lehet okunk panaszra, ha drámai, extrém választásokban nem is volt különösen gazdag a vörös szőnyeg, kreatív és meseszép sztársminkekben mindenképp. Bár idén egy fokkal tényleg lejjebb kapcsolták a hírességek a dráma faktort, de látványos füstös szemsminkekben, és élénk rúzsokban most sem volt hiány. Feltűnően sokan szavaztak a barackos, finom, visszafogott sminkekre. Jennifer Lopez hozta a tőle megszokott erős szem, visszafogott száj, hangsúlyos arckontúr triót, Winnie Harlow modell pedig ugyanezt sokkal fantáziadúsabban, frissebben és látványosabban kivitelezte.

A nude hatásokkal játszók táborában idén olyan sztárok indultak szolid, de nagyon szép sminkekkel, mint Charlize Theron, Dakota Fanning, Naomi Watts, Margot Robbie és Rooney Mara. Utóbbi egyébként frizurák terén dobbantott igazán nagyot, egy Leia hercegnőt idéző, két oldalt felhelyezett hajdísszel.

Jennifer Lopez sem szerénykedett haj téren, egy súlyos, bonyolult, fonott konttyal állt a kamerák elé, amelyet minden bizonnyal számos trendérzékeny hivatalnoknő megirigyelt volna a ’60-as évek Magyarországán. Na, de térjünk is vissza kedvenceinkhez, lássuk melyik is az a három smink, amelyre idén mi is felkaptuk a fejünket, és amelyek mindegyike stabilan megállná a helyét a 2020-as év friss sminktrendjei közt.

Zoe Kravitz

Már önmagában is olyan jól áll a színésznőnek az extrém rövid pixie, hogy azt öröm nézni. Sminktéren első ránézésre nem tette annyira oda magát, pedig profi munka áll a gyönyörű alapozás, a kifinomult, visszafogott szemsmink, és a 100 %-os tökéletességgel megrajzolt ajkak mögött. Utóbbi egyébként lényegében egy rúzskoktél: két Yves Saint Laurent ajaktermékből keverte ki a sminkese. Pikáns, szexi, de nagyon letisztult választás, amit gyönyörűen kiemel hangsúlyos fülbevaló, és a kurta tincsek.

Lucy Boynton

A színésznő szintén egy idén szuper trendi frizurával állt a vörös szőnyegre. Mindezt megspékelte – talán a karácsony, vagy szilveszter utáni nosztalgiájában – egy ragyogó hajdísszel is. A bizonyos szögből szinte aranygirlandot idéző hajékszert szigorúan egy viszonylag keskeny tincsre vitte fel, függőlegesen. A dekadens frizurához felnőtt szerencsére a sminkje is, annyira, hogy a futurisztikus look nálunk abszolút dobogós helyezést ért el. A Chanel termékekkel elkészített smink alapja határozottan visszafogott, természetes, halvány, de terjedelmes rózsaszín arcpírral, szépen fésült, dús szemöldökkel. A csavart itt a grafikus szemsmink adja, amelyre a fekete tusvonal mellé apró ezüst kristályokat ragasztottak fel kiegészítésként.

Saoirse Ronan

A legtökéletesebb példa az idei barackos trendre, ahol példamutató harmóniában áll a make-up a lágy, sötétszőke és méz árnyalatokban játszó hajszínnel. Látszólag Saoirse is az új év lázában ég: ezüst, klasszikus ruhájához hamvas és meleg árnyalatokat választott. A barackos rózsaszín szemsmink különösen jó választás világoskék szem esetében, szinte vibráló hatást kelt. Ehhez persze kell a szem alsó részén, a belső vízvonalon futó fehér szemceruza, és a fekete szemspirál is.

Világhírű színészek, akik nem kerülhettek be a Harry Potter-filmekbe

Fotó: Getty Images