A szájszkenner, ami megtalálja neked a tökéletes vörös rúzst

2021. február 24.
Mesterséges intelligenciával és kiterjesztett valósággal működő technológiai fejlesztések, mindez nem a szépségipar jövője, hanem a jelene. A Chanel például – sok más márka nyomában – az előbbibe szállt most be, egy olyan ajakrúzsszkennelő applikációval, amely kismillió lehetőség közül találja meg neked az igazit.
chanel-lipscanner-ruzs

A szépség jövőjét több Marie Claire-cikkben is elemeztük, de a jelenleg egyre inkább feljövő mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztésekről is jó párszor hírt adtunk már. Most a Chanel kapcsolódik be egy új Lipscanner alkalmazással AI-fronton, mindezt azért, hogy a felhasználók egészen biztosan megtalálják a megfelelő árnyalatú rúzst: a tökéletes vöröset, ami hibátlanul passzol egy új ruhához, vagy akár a kedvenc piros sálunkhoz.

A francia luxusbrand nem kevesebbet ígér a most debütáló ajakszkennerrel, mint azt, hogy a legújabb AI-technológiák segítségével megtalálja nekünk a világ bármelyik színéhez leginkább passzoló, ahhoz árnyalatban a legközelebb álló Chanel rúzst.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hunger Magazine (@hungermagazine) által megosztott bejegyzés


Mindezt persze nem csak saját skáláról, vagy éppen saját ruhadarabok színéből dolgozva, simán megbirkózik magazinok lapjáról beszkennelt modellekkel, vagy akár az Instán szelfit posztoló szupermodellek aktuális rúzsával is. Az alkalmazás öt színcsaládból válogat: rózsaszín, narancs, natúr, vörös és szilva árnyalatokkal. A textúrák, finishek terén is kínál opciót a felhasználóknak, kiválogatva nekünk a matt, ajaklakk, fényes, szatén vagy fémes hatású indulókat. Jó hír, hogy fotó sem kell hozzá, elég beolvasni akár egy fogason lógó ruhadarabot is.

A Chanel és a CX Lab együttműködésében született Lipscanner soha jobbkor nem születhetett, hiszen a Covid–19 helyzet miatti korlátozások mellett az alkalmazás lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag mindenféle árnyalatot kipróbáljunk az otthonunk falai között. A sok százezer arc elemzése után úgy fejlesztették ki, hogy a speciális algoritmusával figyelembe vegye a bőrünk tónusát és az ajkunk formáját, majd ezeknek a paramétereknek megfelelően ajánlja fel az ideális színt és tónust.

Olvass tovább!