Így lehet nyárkompatibilis idén a sminked!

2020. július 14.
Idén nyáron a könnyed, zselés textúráké és csillogó árnyalatoké a főszerep. Következzen néhány tipp egy csillogó, üde smink elkészítéséhez, amellyel biztosan nem maradunk észrevétlenek még a forró nyári estéken sem.

Az évszakok váltakozásával bőrünket különböző időjárási hatások érik, amelyekhez nemcsak bőrápolási szokásainkat, de sminkrutinunkat illetően is érdemes alkalmazkodnunk, hogy mindig tökéletes megjelenéssel tündökölhessünk. „A nyár beköszöntével érdemes a télen használt, testesebb és erősebb fedésű sminkjeinket könnyedebb textúrájú termékekre cserélni, hogy bőrünk megfelelő hidratáltságáról és pórusaink szabad légzéséről gondoskodhassunk” – javasolja Szabó Doris, az Avon sminkmestere, aki most azt is megmutatja, pontosan hogyan is készíthetjük el a nyárkompatibilis sminkünket.

Kezdjünk az alapozással. A hagyományos, erős fedésű alapozónkat a melegebb időszakokban érdemes egy könnyed BB krémre vagy színezett hidratálóra cserélni, hiszen ezek amellett, hogy egységesítik bőrünk tónusát, mélyen hidratálják arcunkat anélkül, hogy eltömítenék pórusainkat. Érdemes magas faktorszámú fényvédőt is tartalmazó BB krémet választani ebben az időszakban, így egy lépésben ápolhatjuk és védhetjük bőrünket.

Idén nyáron hódítanak a zselés állagú sminktermékek, amelyek amellett, hogy izgalmas vizes hatást és káprázatosan csillogó fényt kölcsönöznek, állaguknak köszönhetően kevésbé mozdulnak el helyükről a nagy melegben, mint porállagú társaik. Szemhéjunkon használhatunk zselés szemfestéket, amelyek amellett, hogy természetes nyári színekkel ragyogóvá varázsolják tekintetünket, friss megjelenést is biztosítanak.

Orcánk kiemelésére is érdemes krémesebb bronzosítót, pirosítót és highlightert használni, hiszen ezek könnyen eldolgozhatók, rugalmasan idomulnak a bőrünkhöz és gyönyörűen visszaverik a napsugarakat, ezzel természetes ragyogást kölcsönözve arcunknak. Szabó Doris arccsontunk kiemeléséhez highlightert javasol, amely friss és harmatosan csillogó árnyalatokkal könnyed fényt csempész arcunkra vagy akár testünkre is. Egy picit vigyünk fel belőle bátran kulcscsontunkra, dekoltázsunkra, esetleg vállunkra, hiszen nagyon jól mutathat, ahogy megcsillan rajtuk a fény.
A nyári melegben érdemes kerülnünk a testes, sötét színű rúzsokat. Ajkunkon nagyon jól mutathat egy könnyed hidratáló ajakszínező, amely csillogásával dúsít, és nem kell félnünk attól, hogy látványosan elkenődik. Egy zselés ajakszínező is remek választás lehet egy forró nyári estén.

Idén nyáron érdemes tehát előtérbe helyezni a vizes bázisú, zselés sminktermékeket, hiszen ezek hidratálnak, életre keltik tekintetünket és gyönyörű fényt kölcsönöznek bőrünknek.

Láttad már?


Fotó: Getty Images