Mesterséges intelligenciával készült az új Paco Rabanne parfüm

2021. július 28.
Az érzéki illatairól (is) híres Paco Rabanne új szintre emeli a szimatolás élményét, legújabb parfümje ugyanis a tudomány bevonásával készült.

A divatház új férfi illata a Phantom nevet kapta, különlegessége pedig, hogy algoritmusok, azaz az idegtudományok legfrissebb eredményei mentén, mesterséges intelligencia használatával született meg. Nagyon leegyszerűsítve, a kutatások során azt vizsgálták, hogy mely összetevők kombinációja milyen hatást, érzelmeket vált ki az agyban.

Az eredmények alapján a robotszerű üvegcsébe nemcsak citrus, pacsuli, levendula és vanília került, de a legújabb kutatás „eredményei” is, vagyis olyan összetevők, amelyektől energikusnak, magabiztosnak és szexinek érzi magát egy férfi. Ez az érzet többek között egy speciális molekulának köszönhető, amely éberséget vált ki, és aktiválja az említett érzelmeket. (Az illatot 18–35 éves fiatal férfiakon tesztelték, hogy kiderítsék, milyen érzelmeket vált ki az agyban.)

Az illat készítői hangsúlyozzák, a mesterséges intelligencia használata nem jelent egyet azzal, hogy az illatot egy komputer készítette volna. A mesterséges intelligencia eszköze arra szolgált, hogy növelje parfümőrök kreativitását: parfümőrök képletei alapján az algoritmus újszerű kombinációkat vagy dózisokat javasolt, amelyek fokozzák a kívánt érzelmi hatásokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paco Rabanne (@pacorabanne) által megosztott bejegyzés

Forrás: Fragrantica Fotó: Paco Rabanne

Olvasd el ezt is!