Brutál bevállalós volt a jelszó idén szépség téren a MET-gálán

2021. szeptember 14.
A MET-gála sosem volt egy könnyű kis teadélután. 2021-ben, ebben a karanténekkel terhelt időszakokban a sztárok még a szokásosnál is jobban kitettek magukért, ami az extrémitást illeti.

Ahogyan egy átlagos magyar óvodás és kisiskolás várja a februári iskolafarsangot, úgy számolja vissza a napokat sok amerikai híresség a szeptemberi MET-gáláig, és messze nemcsak a jótékonykodás, de a vörös szőnyegen viselt outfitek és az extra frizura-smink kombók miatt is. Ráadásul utóbbiaknak tényleg egészen tág mozgásterük van, hiszen a Bádogember, ninja harcos, Elza, a tágan értelmezett „Tündérhercegnőkirálylány” és társai mellett Los Angelesben egészen extrém és dekadens inspirációk után is nyúlhatnak a sztárok. Egyedül az adott évi topik ad némi támpontot, ami persze semmiképp sem szűkíti le, pláne nem blokkolja a hírességek (stlylistjainak, sminkeseinek, fodrászainak) kreativitását.

Idén tényleg nem szerénykedtek a sztárok, számos elmaradt díjátadó finom ecsetvonását pótolták itt be Teddy-hengerrel koncepció és megjelenés terén. Impozáns hajak, vörös szőnyeghez mérten is meredek sminkek és szuperlenge ruhák tömegével intettek be a vírusszezonnak a vizuális szempontból igen erősre sikerült estén.

Lássuk a kedvenceinket, az „Amerikában: A divat lexikona” mottóra virított „celeb lookokból”.

Kreativitásban túlpörgött Medúzák paradicsoma

A résztvevők komoly hányada mintha összebeszélt volna, és az amerikai topik helyett a görög mitológiából inspirálódott volna, Medusa istennőre hajazó hajakat villantva. Hol rasztásítva, hol szigorúan lecsavarva, hol pedig Forma1-et idéző, váratlan kanyarokkal, netán spéci elemekkel, színekkel dúsítva. Naomi Oska teniszező Haiti és Japán megidézésével ugrotta meg a feladatot, és az biztos, hogy ilyen látványos formában még nem láttuk pályán kívül és vizuális tekintetben. Az egy varkoccsal szerénykedő Grimes egy koronakompatibilis ragyogó lookkal jött ki és el, amiből a gyöngysmink és extra hosszú szemkontúr, de egy a fotósoknak tükröt tartó maszk sem hiányzott. Maisie Williams fonatai egészen más irányt és számot vettek, kacér, kanyargós aszimmetrikus masniformába és/vagy kontyba rendeződve mutatták meg, milyen is az, amikor a magasfény dominál a tincseken. Szelíd „dark” sminkjével szemöldökmentes verzióban mutatta meg új oldalát a fotósoknak. Lupita Nyong’o egy mese volt, haja pedig egyenesen fodrásztörténeti csoda, amely otthoni elkészítéséhez nagy eséllyel legfeljebb 5-6 órás tutorial során kaphatnánk tippeket. Külön pirospont a tengert idéző, füstös-cicás-selyemfényű szemhangsúlyos sminkért.

Naomi Osaka teniszező

Maisie Williams

Lupita Nyong’o

Grimes

Grimes-met-gala

Trendi bohócképző

A bármit bármivel meglepő, de minimum sokkoló kedvenc haj-smink párosításaink között izmosabb induló Rihanna homlokba futó csipkefüggönye, netán pántja. A beanie sapka minimum váratlan párosítás hozzá, de a meseszép kivitelezésű alkalmi sminken, és extrém pillákon már meg sem lepődtünk, inkább csak befogadtuk élvezettel. Tracee Ellis Ross választása zseniális, dekadens, tanítani is lehetne. Puffos kék kabátruhájához, egy mikro-frufrus Lego-hajat látott jónak viselni, mindezt a kevesebb több tengelyen mozgó szerény sminkkel, mégis olyan magától értetődően tudja viseelni, hogy minimum az idei ősz-tél fő trendjének vizionáljuk.

Rihanna

Tracee Ellis Ross

Neonparádé

Gemma Chan és Lil Nas X is nekiment a neontrendnek, utóbbi egy élén neon-citrom szemceruzának, és egy vékony vonalas „kacsacsőr” sminknek hála, míg előbbi egy csodaszépen kivitelezett szemhéjsatírral – nyomában egy gyönyörű visszafogott rózsaszínes rúzzsal és egy Heidi-varkoccsal. Ebből a szekcióból erős versenyző volt Diane Kruger is, akinek vidám kék-hotpink szemsminkjét legszívesebben kötelezővé tennénk fényévente legalább egyszer mindenkinek – aki szereti.

Gemma Chan

Lil Nas X

Diane Kruger

És a MET-gála legmenőbb szettjeit láttad már?