Az idei MET-gála leglátványosabb ruhái

2021. szeptember 14.
Tegnap este rendezték meg az év egyik legizgalmasabb és legjobban várt jótékonysági eseményét, a New York-i MET-gálát, aminek természetesen idén is volt egy különleges témája. A sztároknak ez alkalommal az Amerika: a divat lexikonja (In America: A Lexicon of Fashion) tematika alapján kellett felöltözniük – lássuk, kinek hogy sikerült megugrania.

A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumának Costume Institute-ja, azaz kosztümintézete minden évben hatalmas gálát rendez a múzeumban, ami egyben a a divatvilág legfontosabb adománygyűjtő eseménye is. A gála középpontjában mindig az aktuális új kiállítás áll, ennek a kiállításnak a témája alapján kell a meghívott sztároknak is felöltözniük az eseményre.

De mit is jelentett vajon az idei téma? Nos, a hírességeknek alapvetően olyan ruhában kellett (volna) érkezniük, ami valahogyan kötődik Amerikához – például beöltözhettek egy ikonikus amerikai hírességnek, megeleveníthettek egy fontos popkulturális pillanatot vagy akár történelmi eseményt. A sztárok egy része idén sem vette túl komolyan az előírást, és a téma megjelenítése helyett inkább csak arra törekedtek, hogy feltűnő, látványos kreációkban lépjenek a vörös szőnyegre. Mutatjuk is az este legemlékezetesebb szettjeit!

Billie Eilish

billie-eilish-met-gala

Az énekesnő egy barackszínű Oscar de la Renta tüllruhát választott a gálára. A megjelenését egyrészt Marilyn Monroe, másrészről a Holiday Barbie inspirálta (a játékbaba minden évben szerepelt Eilish karácsonyi kívánságlistáján).

Megan Fox

megan-fox-met-gála

Megan Fox egy tűzvörös Dundas estélyiben jelent meg, és arra a kérdésre, hogy a szettje miként is kapcsolódik az amerikai divathoz egyszerűen azt válaszolta: „Úgy, hogy egy amerikai lány viseli.” Nem bonyolította túl a dolgot, az biztos.

Iman

iman-met-gala

A szupermodell egy Harris Reed kreációt választott, amelyet a tervező elmondása szerint Amerika aranykorának báljai ihlették.

Kendall Jenner

kendall-jenner-met-gala

A modell áttetsző Givenchy ruháját Audrey Hepburn és a My Fair Lady című film inspirálta.

Rihanna és ASAP Rocky

rihanna-asap-rocky-met-gala

A pár először jelent meg együtt a vörös szőnyegen – nem is akárhogyan. Első ránézésre úgy tűnt, mintha egy túlméretezett paplant és ágytakarót húztak volna magukra, pedig Rihannán valójában egy Balenciaga ruha, hozzáillő fodros kabát és sapka volt, a rapperen pedig egy színes, steppelt ERL kabát. ASAP Rocky egyébként egy idő után kibújt a „paplanjából”, ami alatt fekete öltöny és fehér fodros ing lapult.

Kim Kardashian

kim-kardashian-met-gala

Kim Kardashian tényleg komolyan vette a járványügyi előírásokat ebben a teljes testet és arcot takaró Balenciaga ruhában. A nagy divatlapok bátornak és forradalminak nevezték Kardashian tegnapi megjelenését, de ha őszinték akarunk lenni, a valóságshow-sztár leginkább csak furcsa és vicces volt.

Lil Nas X

Lil-Nas-X-met-gala

A rapper tegnap este három különböző szerelésben is megmutatta magát. Először egy aranyozott Atelier Versace köpenyben vonult be…

Lil-Nas-X-met-gala

…majd azt ledobva egy Versace arany páncélra váltott, ami egészen C-3PO-sra sikeredett.

lil-nas-x-met-gala

Végül pedig egy kövekkel kirakott Versace bodycon ruhában is megmutatta magát.

Jennifer Lopez

jennifer-lopez-met-gala

Jenifer Lopez a vadnyugatot idézte meg ebben a Ralph Lauren ruhában.

Shawn Mendes és Camila Cabello

Shawn-Mendes-Camila-Cabello-met-gala

Cabello egy Michael Kors által tervezett flitteres kétrészes szettben jelent meg, míg a pasija, Shawn Mendes szintén egy Michael Kors bőkabátban és hozzá illő nadrágban. Az ing ezúttal elmaradt.

Timothée Chalamet

Timothée-Chalamet-met-gala

Hollywood legújabb kedvence a Haider Ackermann szaténszmoking mellé egy Rick Owens melegítőnadrágot és egy pár Converse tornacipőt húzott.

Gigi Hadid

gigi-hadid-met-gála

Gigi Hadid tökéletesen idézte meg Hollywood aranykorát ebben a fekete-fehér Prada ruhában és a hozzáillő bőrkesztyűben.

Amanda Gorman

amanda-gorman-met-gala

Amanda Gorman kék Vera Wang esélyiét a New York-i Szabadság-szobor ihlette.

Grimes

Grimes-met-gala

Az énekesnő szettjét Iris van Herpen tervezte, és a Dune című sci-fi ihlette. Grimes nem aprózta el, és még egy kardot is vitt magával az estélyre.

Érdekesség, hogy idén Lady Gaga, Beyoncé, Zendaya, Sarah Jessica Parker, Blake Lively, Selena Gomez, Bella Hadid, Taylor Swift és Kylie Jenner is kihagyta az eseményt.

 

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!