Palvin Barbara életeket ment egy magyar szabadalommal

2013. december 16. |

Startup vállalkozásba kezdett Palvin Barbara. Egy magyar fejlesztésű, életet mentő mobilalkalmazás és egy okoskarkötő finanszírozásához keres támogatókat közösségi alapon.

Társalapítóként és ötletgazdaként jelent meg egy magyar startupnál a hazai modell, Palvin Barbara, aki induló vállalkozásához százezer dollárt, valamivel több, mint 22 millió forintot szeretne összegyűjteni a hónap végéig egy közösségi finanszírozási kampány során. A projekt másik szülőatyja, egyik barátja, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatója, Králik Attila, akivel régóta dolgoznak közösen az ötleten. A saját fejlesztésű és finanszírozású, WeSaveUs nevű, Androidra és iOS-re is elérhető mobilalkalmazás egy olyan okostelefon applikáció, ami életet menthet.

Az ötlet nagyon egyszerű: a bajba került felhasználók segélyhívást küldhetnek az alkalmazással, ha megnyomják az aktiváló gombot a WeSaveUs app-ban. A program ezután értesítést küld a GPS pozíciójukhoz legközelebb lévő tíz felhasználónak arról, hogy valaki bajban van. Az üzenet tartalmazza a bajba jutott pontos tartózkodási helyét, fényképét és teljes adatlapját, így többek között a vércsoportját is, vagy azt, hogy mi válthat ki nála allergiás tüneteket. Így akár már a mentők kiérkezése előtt kaphat segítséget valaki.

Az alkalmazásban be lehet állítani olyan személyeket (családtag vagy barát) is, akik veszély esetén minden esetben megkapják az üzenetet, még akkor is, ha nincsenek a közelben. A fejlesztők elmondása szerint az ingyenes alkalmazáson keresztül természetesen csakis megbízható és visszaigazolt felhasználók küldhetnek segélykérést.

A mobilalkalmazáshoz kapcsolódik egy okoskarkötő is – a letisztult dizájnnal rendelkező Legendary – ami Bluetooth-on keresztül összeköthető a telefonunkkal és különféle értesítések esetén rezeg a tulajdonos karján: jelzi a bejövő hívásokat, az sms-eket, vagy a beérkező emaileket, a Facebook és Twitter üzeneteinket, emlékeztet a naptár bejegyzéseinkre, sőt arról is szól, ha merülőben van a telefonunk.

És ki ne felejtette volna már otthon, a munkahelyén vagy esetleg egy kávézóban a telefonját? A fejlesztők az ilyen esetekre is gondoltak: a Legendary ugyanis azonnal jelez, ha elhagyjuk telefonunk tíz méteres környezetét.

A Legendarynek még csak a prototípusa készült el, a gyártáshoz az ötletgazdák jelenleg az Indiegogo oldalon keresnek támogatókat, ahol december 30-ig tart a pénzgyűjtő kampány. Addig is 60 %-os kedvezménnyel lehet előrendelni a Legendary okoskarkötőt az oldalon, ahol ráadásul akár egy vacsorát is lehet nyerni Palvin Barbarával.

További információk!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Sztárok