Palvin Barbara életeket ment egy magyar szabadalommal

2013. december 16.
Startup vállalkozásba kezdett Palvin Barbara. Egy magyar fejlesztésű, életet mentő mobilalkalmazás és egy okoskarkötő finanszírozásához keres támogatókat közösségi alapon.

Társalapítóként és ötletgazdaként jelent meg egy magyar startupnál a hazai modell, Palvin Barbara, aki induló vállalkozásához százezer dollárt, valamivel több, mint 22 millió forintot szeretne összegyűjteni a hónap végéig egy közösségi finanszírozási kampány során. A projekt másik szülőatyja, egyik barátja, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatója, Králik Attila, akivel régóta dolgoznak közösen az ötleten. A saját fejlesztésű és finanszírozású, WeSaveUs nevű, Androidra és iOS-re is elérhető mobilalkalmazás egy olyan okostelefon applikáció, ami életet menthet.

Az ötlet nagyon egyszerű: a bajba került felhasználók segélyhívást küldhetnek az alkalmazással, ha megnyomják az aktiváló gombot a WeSaveUs app-ban. A program ezután értesítést küld a GPS pozíciójukhoz legközelebb lévő tíz felhasználónak arról, hogy valaki bajban van. Az üzenet tartalmazza a bajba jutott pontos tartózkodási helyét, fényképét és teljes adatlapját, így többek között a vércsoportját is, vagy azt, hogy mi válthat ki nála allergiás tüneteket. Így akár már a mentők kiérkezése előtt kaphat segítséget valaki.

Az alkalmazásban be lehet állítani olyan személyeket (családtag vagy barát) is, akik veszély esetén minden esetben megkapják az üzenetet, még akkor is, ha nincsenek a közelben. A fejlesztők elmondása szerint az ingyenes alkalmazáson keresztül természetesen csakis megbízható és visszaigazolt felhasználók küldhetnek segélykérést.

A mobilalkalmazáshoz kapcsolódik egy okoskarkötő is – a letisztult dizájnnal rendelkező Legendary – ami Bluetooth-on keresztül összeköthető a telefonunkkal és különféle értesítések esetén rezeg a tulajdonos karján: jelzi a bejövő hívásokat, az sms-eket, vagy a beérkező emaileket, a Facebook és Twitter üzeneteinket, emlékeztet a naptár bejegyzéseinkre, sőt arról is szól, ha merülőben van a telefonunk.

És ki ne felejtette volna már otthon, a munkahelyén vagy esetleg egy kávézóban a telefonját? A fejlesztők az ilyen esetekre is gondoltak: a Legendary ugyanis azonnal jelez, ha elhagyjuk telefonunk tíz méteres környezetét.

A Legendarynek még csak a prototípusa készült el, a gyártáshoz az ötletgazdák jelenleg az Indiegogo oldalon keresnek támogatókat, ahol december 30-ig tart a pénzgyűjtő kampány. Addig is 60 %-os kedvezménnyel lehet előrendelni a Legendary okoskarkötőt az oldalon, ahol ráadásul akár egy vacsorát is lehet nyerni Palvin Barbarával.

További információk!