10 színész, aki még nem kapott Oscart

2014. február 28.
1929 óta minden színész legnagyobb álma, hogy egyszer hazavihesse az Oscar szobrocskát. Tíz olyan férfi színészt gyűjtöttünk össze, akiknek ez meglepő módon még sosem sikerült. Kik azok?

Az Akadémia döntése nem mindig tükrözi a mozirajongók vagy akár a mi ízlésünket. Már előre izgulunk, hogy most vasárnap éjjel Los Angelesben vajon Leonardo Di Caprio végre elnyeri-e méltó jutalmát (hétfőn reggel olvashatjátok beszámolónkat). Éppen ezért most tíz olyan férfi színész előtt szeretnénk főt hajtani, akik szerintünk méltánytalanul, de eddig csak az Oscar-jelölésig jutottak. Vagy odáig sem.

Leonardo DiCaprio
Évről-évre kijön egy olyan filmmel, amellyel bizonyítja tehetségét. Az Akadémia szerint csak négy filmje érdemelt jelölést, szerintünk viszont más alakításai is díjat kaphattak volna: A tégla, a Viharsziget, az Eredet vagy a Django elszabadul. Most minden esélye megvan rá, hogy A Wall Street farkasáért végre megölelhesse Oscart.

Kattints a képre a galériáért!

Jude Law
Eddig kétszer jelölték Oscar-díjra: a Hideghegyben nyújtott alakításáért és A tehetséges Mr. Ripley című filmért a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. Mi nagyon szerettük az Alfie és a Közelebb című mozikban is, szerintünk ezekért a szerepekért is simán kaphatott volna legalább egy jelölést.

John Travolta
A klasszikusnak számító Szombat esti lázzal és a kultuszfilmek sorába illeszkedő Ponyvaregénnyel is csak a jelölésig jutott (még akkor is, ha Cannes-ban a film nagy siker volt). Szerintünk mindkét alakításáért járt volna egy Oscar.

Liam Neeson
A Schindler listája ugyan hét Oscar-díjat kapott 1994-ben, köztük a legjobb film és a legjobb rendező díját is, a főszereplő Liam Neesonnak mégsem sikerült nyernie, pedig ez volt a legnagyobb szerepe. Sajnos mostanában úgy tűnik, át is igazolt a kevésbé mély akciófilmek világába.

Robert Downey Jr.
Kétszer jelölték Oscar-díjra: 1993-ban a Chaplin című film főszerepéért, majd 2009-ben a Trópusi vihar mellékszerepéért. A szobrot viszont egyszer sem kapta meg. Pedig a Chaplinért azért kijárt volna.

Steve McQueen
A legnagyobb színészek egyike, élete során rengeteg kiváló moziban mutatta meg tehetségét (A hét mesterlövész, a Pillangó, A vadász). Ennek ellenére csak egyszer jelölték Oscar-díjra, 1966-ban a Homokkavicsok című háborús filmért.

Kattints a képre a galériáért!

Brad Pitt
Nektek is furcsa, hogy Brad Pitt sem nyert még Oscart? Mondják, hogy az Akadémia mellőzi a jóképű színészeket. Annak idején mi már a Szenvedélyek viharáért adtunk volna neki egyet. Igaz nem színészként, de most van esélye egy szoborra: a 12 év rabszolgaság című filmnek ugyanis, mely a legjobb filmek közt indul, többed magával Brad Pitt is producere.

Johnny Depp
Három jelölést is kapott már pályája során – a Sweeney Toddért, A Karib-tenger kalózaiért és az Én, Pán Péterért. Mi nem pont ezekért ítélnénk oda neki, sokkal inkább például az Arizonai álmodozókért vagy bármelyik Tim Burton által rendezett filmjéért.

Harrison Ford
A szakma nagy öregje mindössze egyszer volt élete során jelölve, 1985-ben A kis szemtanúért. Vele egyébként még a Golden Globe bírák is elbántak, többször volt jelölve, végül egy életműdíjat kapott 2002-ben.

Gary Oldman
54 éves korában – azaz két éve – kapott életében először egyáltalán Oscar-jelölést a Suszter, szabó, baka, kém című moziért. Igaz, hogy legtöbbször mellékszereplőként alakított nagyot, de azért kicsit több figyelmet is szentelhetne neki az Akadémia.

Hétfőn már a 2014-es nyertesekről olvashatsz nálunk!