Cindy Crawford nem engedi a gyerekeit iskolába

2014. augusztus 21.
Jobb félni, mint megijedni! Az egykori szupermodell azért nem engedi fiát, Presley-t és lányát, Kaiát iskolába, mert az egészségüket szeretné megvédeni.

Az egykori szupermodell gyerekei mindjárt az első nap kimaradtak a suliból, mert egy nyáron elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy iskolájukban, a Malibui High Schoolban megemelkedett a PCB szint (mérgező vegyi anyag), amely köztudottan rákkeltő.

PCB (poliklórozott bifenil) egyébként ablakok tömítésében fordulhat elő annak ellenére, hogy Amerikában már 1976-ban betiltotta a Kongresszus. Bizonyított ugyanis, hogy hosszú távú káros hatása, rákkeltő, károsítja az immunrendszert és negatívan befolyásolja a gyerekek agyi fejlődését. Ezért is lettek betiltva, ám néhány régebbi középületben, például Cindy gyerekeinek iskolájában még egyelőre a csere nem történt meg.

A 48 éves modell és férje, Randy Gerber azért döntöttek úgy, hogy a gyerekek nem járhatnak iskolába, mert az iskola nem végeztetett el újabb teszteket, hogy bizonyítsák nem került a PCB a levegőbe. A szupermodell természetesen azonnal felajánlotta, hogy saját zsebből kifizeti a teszteket, csak, hogy biztonságban tudja gyerekeit.