A legnépszerűbb tetkók a sztárok körében

2014. augusztus 22.
A sztárok életének nélkülözhetetlen kelléke a stílusos megjelenés, amelynek apró kiegészítője a még mindig divatos tetoválás. A bőrre varrt szimbólumok azonban üzenetet hordoznak viselőjükről. Bemutatjuk a leggyakrabban választott jelképeket és jelentésüket.

Egyedi megjelenés tekintetében a sztárok kreatívnak bizonyulnak – még akkor is, ha ez az érdem valójában a stylistjaikat illeti. A manapság igen divatos kiegészítőnek számító tetoválásaikat nézve azonban az a benyomásunk, mintha a fantáziájuk e téren cserbenhagyná őket. Persze akadnak kivételek, például David Beckham, akinek egyre eredetibb és színesebb elképzelései vannak. A szimbólumok színes választékából a legtöbb híresség többnyire ugyanazokat a jeleket varratja magára. Íme a legkedveltebb motívumok!

1. Csillag

A csillag biztos befutónak számít. Nem véletlen, hiszen ez a jelkép a csillagos ég felé törekvést és a siker vágyát is szimbolizálja. Jelentése ágainak számától és irányától függően változik. Míg a felfelé mutató ötágú csillag az embert, a lefelé mutató a gonoszt jelképezi. Viselői között találjuk Rihannát, Marc Jacobs-ot és a gyönyörű Sienna Millert is.

2. Koponya

Mivel a koponya a halálra és a múlandóságra utaló szimbólum, kissé darkos beütést kölcsönöz viselőjének. Nem véletlen, hogy például Marilyn Manson, és Miley Cyrus is beszereztek belőle egyet-egyet, Kelly Osborne pedig mindkét lábfején visel belőlük egyet-egyet.

3. Virág

A virág női princípium, amely az erősebbik nem körében is egyre népszerűbb. Aki ezt választja, fogékony a szépre és érdeklődik a kultúra, valamint a művészetek iránt. Ozzy Osbourne és Chris Brown teletetovált teste is rejteget virágos mintát, a színésznő, Minnie Driver egy rózsát hord a fenekén, Leighton Meester pedig a csuklóján visel virágot.

Még több sztáros tetkóért kattints a képre!

4. Szív

A világszerte legelterjedtebb mintát, a szeretetet jelképező szívet a sztárok kortól, nemtől és stílustól függetlenül varratják magukra. Köztük találjuk Cara Delevingne-t (a modell vicces tetkóiról már korábban is írtunk), Rosie Huntington-Whiteley-t és Hilary Duffot is és bár nem találtunk fotót róla, de állítólag Adam Levine teste is rejt valahol szívecskét.

5. Madár

A madarak az égbe emelkedés, a lélek és a szellem szimbólumaiként állandó szereplői a repertoárnak. Madaras tetkó birtokosai Johnny Depp, Lily Cole és Robbie Williams is.

6. Sárkány

Ritkábban választják a lenyűgöző hatást keltő sárkányt, amely az erő és a bölcsesség keleti jelképe. Talán ezért sem meglepő, hogy szeptemberi címlaplányunk, Angelina Jolie visel egyet magán.

7. Hal

A hal a szerencsét és az újjászületést szimbolizálja, nem csoda, ha nagy népszerűségnek örvend a hírességek körében: Charlize Theron és Zlatan Ibrahimovic testét díszíti egy-egy.

8. Kereszt

A kereszténységet jelképező kereszt sokszor felbukkanó szimbólum. Többek között Mary J. Blige, Drew Barrymore és Justin Bieber visel magán keresztet, de Nicole Richie is a lábfején.

9. Pillangó

Sokan szavaznak a sztárok közül a pillangóra is, amely díszes szárnyai révén a szépség, átváltozási fázisai miatt pedig a lélek szimbóluma. Vanessa Hudgens a nyakán visel pillangót és bár nőies jelkép, Harry Styles, a One Direction frontemberének mellkasát is egy lepke díszíti.