Világsztárok fogtak össze a rák ellen

2014. szeptember 10.
Számos hollywoodi híresség áll minden évben a különleges kezdeményezés mellé: van, aki személyes indíttatásból, másokat a segítő szándék vezérel.

A Stand Up to Cancer (SU2C) névre keresztelt est a rákkutatások támogatására gyűjt adományokat. Az idei fellépő vendégek között volt többek között Halle Berry, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Jessica Alba és Reese Witherspoon is.

A sztárok közül néhányan személyes történetük kapcsán is kötelességüknek érzik a gyilkos kór elleni küzdelmet: Pierce Brosnan első feleségét Cassandrát és lányát, Charlotte-ot veszítette el petefészek rákban, míg a Modern Család című sorozat egyik szereplője, Sofia Vergara a pajzsmirigy rákot győzte le.

Míg a színpadon a világsztárok krémje szónokolt a nemes ügyért – átadva néha a színpadot Jennifer Hudsonnak, Dave Matthews-nak és Ariana Grande-nak – addig a nézői telefonhívásokra és a Facebook chatelők kérdéseire Joe Manganiello, Bree Turner, Jordana Brewster és Dane Cook válaszolt. A kezdeményezés idén is rendkívül sikeres volt, összesen 109 millió dollár adomány érkezett a felajánlóktól.

„Ha mind összefogunk, a ráknak esélye sincs”. Ez a mottó buzdítja cselekvésre az embereket szerte a világon a SU2C égisze alatt. Az eseményt hat évvel ezelőtt hozták létre, hogy anyagi forrást teremtsen az új kutatások, terápiák megvalósítására, a beteg gyors gyógyulási, túlélési esélyeinek növelésére. A kezdeményezés összehozta a világ legjobb, rák elleni küzdelmet irányító kutatóit, akik közvetlenül működhetnek együtt a betegekkel. A munkájukra irányuló figyelmet pedig a lehető legjobb módon érték el: a szórakoztatóipar sztárjai egy emberként álltak melléjük. A műsor, az alapítvány és a hírességek közreműködésének köszönhetően egyre többen tanulják meg az önvizsgálatot és fordulnak időben orvoshoz.

Kevin Bacon és Pierce Brosnan is csatlakozott a jó ügyhöz

Kedvenceink, Jennifer Aniston és Gwyneth Paltrow egy közös selfie-vel koronázták meg az estét