Sztárok híres fotóinak izgalmas történetei

2014. október 10.
A sztárok fotográfusa, Martin Schoeller most elárulja, miért lóg a csillárról Robin Williams takarítónője, mit keres Robert De Niro a metrón, és miért viseli Rod Stewart egy táncosnő fejdíszét.

Martin Schoeller már hosszú évek óta a sztárok fotográfusa. Szinte az összes hollywoodi hírességet sikerült már lencsevégre kapnia, Brad Pitt-től Adrien Brody-ig. Schoeller ezúttal bepillantást engedett izgalmas munkájába, és megosztotta néhány híres fotójának történetét. 


2007 – Ez a fotó a cannes-i Hotel du Capben készült. Clooney és Pitt nem csak a fotó kedvéért vették fel a krikettütőt – valóban játszottak, és abba sem akarták hagyni, ezért nem is tudtam őket rávenni, hogy egy bizonyos helyre, vagy pózba álljanak. Végül megálltam tőlük néhány méterre, miközben bolondoztak a pályán, és végül sikerült őket a tökéletes pillanatban elkapnom. Még ha kicsit meg is akasztottam a játék menetét, továbbra is mindketten játékos hangulatban maradtak, ezért a képek nem tűnnek erőltetettnek. Ők ketten remek barátok – szeretnek együtt lenni, jól érzik magukat egymás társaságában. Clooney okos és mindig erősen koncentrál, Pitt pedig képes kihozni a gyermeki énjét. Ez adja meg a kép energiáját.


2010 – Szerettem volna bensőséges hangulatban lefotózni Emma Watsont, aki fiatal, könnyed és spontán, miközben ezt a hatalmas ruhát viseli ebben az ipari környezetben. Egy new york-i cateringgel foglalkozó cégtől kértem kölcsön a konyhát, és az utolsó pillanatban egy teáskannát és teáscsészét is elhelyeztem, hogy Emma angolságát kihangsúlyozzuk. Ő nem egy díva, mindenben benne volt, és amikor javasoltam, hogy igyon a képen egy pohár teát, csak nevetett, és azt mondta: „Brit vagyok, hát persze, hogy teázom!” A mosolyából is látszik, hogy tetszett neki a dolog. 


2002 – Először úgy szerettem volna lefotózni Robin Williams, hogy ő lóg le egy hatalmas csilláról a Waldorf Astoriaban. Mikor Robin megérkezett, és elmondtam neki az ötletem, mutatott egy hatalmas sebet a vállán. Épp akkor műtötték, és nem tudta felemelni a karját. Nagyon csalódott volt! Aztán végül megkértük a takarítónőt, hogy ő himbálózzon a csilláron inkább, amitől szerintem csak még viccesebb lett a kép. 


2013 – Robert De Niro igazi new york-i, a neve és a szerepei is egyet jelentenek a várossal, szóval szerettem volna valami nagyon New Yorkos tevékenység közben megörökíteni: a metrón ülve. Azt is szerettem volna, ha épp eszik valamit (hoztam egy banánt meg rágcsálnivalót neki), és hogy senki rá se hederítsen eközben. A mellette ülő nő egyébként a Szürke ötven árnyalatát olvassa. 


2013 – Szerettem volna egy Oscar-jelöltet egy hétköznapi élethelyzetben megörökíteni, hogy megmutathassuk az átlagos mindennapjait. Naomi Watts számára ez az anyaszerep, hiszen két kisgyermek édesanyja. Szóval ott látjuk őt, a dizájner estélyi ruhájában, miközben a gyerekek játékait szedi össze a nagy ceremónia előtt. Mintha élete két oldalának határmezsgyéjén állna: a valódi életének, és a nagyközönség által elképzelt életének határán. Nem engedte, hogy a saját házában készüljön a felvétel – ahhoz túlságosan félti a magánéletét. Ez pedig csak aláhúzza azt, amit én is szerettem volna kiemelni: hogy a sztároknak is van rendes, hétköznapi életük.   


2014 – Ez a kép egy olyan sorozatból való, ami a Vegasban fellépő hírességeket mutat be. Rod Stewart leszállt erről a gépről, és még a stúdióig sem jutott el, amit egy repülőhangárban rendeztem be számára. Szeretett volna ott a leszállópályán fotózkodni, és tényleg nagyon jól bevált ez az ötlet. Hoztam neki egy csomó öltönyt is, de ő a sajátját akarta viselni, mert az kényelmesebb volt számára. Azt hiszem ennyi év után a  showbizniszben, már tudja, hogy mit akar. Egyébként nagyon tetszett neki a nőcsábász szerep, és boldog volt, hogy a vegasi táncoslányok között pózolhat. Mikor mondtam, hogy vegye fel az egyikük fejdíszét, beleegyezett. Nem az a fajta hollywoodi sztár, aki túl komolyan veszi magát.