Marilyn Monroe első és utolsó otthona

2014. november 11.
Milyen lehetett a szexi díva otthona? Megmutatjuk.

Marilyn Monroe-t a mai napig az egyik legnagyobb szexszimbólumként tartják számon olyan ötvenes években forgatott sikerfilmjei után, mint a Van aki forrón szereti vagy a Hétvégi vágyakozás. A sztár élete során 43 házban lakott, de mindössze egy volt a sajátja – ez az 1929-ben épül hacienda stílusú ház Brentwoodban.

1962-ben a pszichiátere tanácsára döntött a letelepedés mellett. Azonnal beleszeretett a házhoz tartozó hatalmas kertbe (ahol gyakran ütötte el az időt pudlijával) és védett elhelyezkedésébe a Helena Drive-on, így 90000 dollárért meg is vásárolta az ingatlant. Hat hónappal később, 36 évesen itt találták holtan: első és utolsó otthonában.

A színésznő mexikói útjáról hozott tárgyakkal dekorálta a 4 hálószobás, 3 fürdőszobás, összesen 244 négyzetméteres lakást. Az évek során a háznak több tulajdonosa is volt – utoljára 2010-ben 3,85 millió dollárért kelt el. Most új gazdát keres a legendás ház: a hirdetés úgy fogalmaz, hogy „Brentwood rejtett kincse; egy csendes zsákutcában, magas falak mögött meghúzódó autentikus hacienda.”