Jótékony jó pasik bajusszal

2014. november 26.
Összegyűjtöttük nektek azokat a szexi pasikat, akik jótékony tetteikkel (is) a szívünkbe lopták magukat.

Novemberben jótékonykodó férfiak sora növeszti meg a bajuszát. Hogy miért? Ebben a hónapban a férfiak egészségére és a betegségeikre hívják fel a világ egészségügyi szervezetei a figyelmet – melyet persze rengeteg sztár is figyelemmel kísér. És egy kis adakozás mellett még bajusz is növesztenek. A ‘Movember’ elnevezésű akció a November és az angol moustache, azaz a bajusz szavak kombinációjából jött létre.

Lássuk tehát, kik azok a sztárok, akiknek aranyból van a szíve!

Jude Law

A szexi színész híres jó szívéről. Hogy csak pár jótékony akcióját említsük: 2006-ban csatlakozott a Robbie Williams által szervezett, topsztárokból álló focimeccshez játékosként. Az eladott jegyek árából milliókat kapott az UNICEF. Emellett rengeteg jótékony felolvasóesten is részt vett már és több, rákos betegekkel foglalkozó alapítványt is rendszeresen támogat.

James Franco

A színész-rendező még a Pókember széria forgatása idején kezdett el súlyos egészségügyi betegségekkel foglalkozó alapítványokat támogatni kolleganőjvel, Kirsten Dunsttal együtt, majd hátrányos helyzetű diákoknak is létrehozott egy alapítványt. Az AIDS elleni küzdelem nagy támogatjóként díjjal is jutalmazták tevékenységét.

Zac Efron

A 27 éves színész 9 jótékony non-profit szervezetnek adakozik rendszeresen. Ezek között van több AIDS-es betegekkel foglalkozó alapítvány, gyermekkórházakat támogató szervezet és a Make-a-Wish alapítvány, amely a hátrányos helyzetű és halmozottan sérült gyerekek kívánságait váltja valóra.

David Beckham

A tavaly visszavonult sztárfocista szegény családból származik, ezért már karrierje kezdetén is támogatta az UNICEF-et, az Együtt az AIDS ellen Alapítványt és Elton John jótékony szervezetét is. A focista halmozottan sérült rajongóira is mindig gondol, hiszen nem egyszer találkozott már velük, vagy küldött nekik egy-egy az autogrammjával ellátott, exkluzív ajándékot.

Brad Pitt

A színész-rendező az egyik legadakozób sztár a világon: szinte felsorolni is lehetetlen, mennyi szervezetet támogat és hány jótékony akcióban vett részt. A Jolie-Pitt páros saját alapítvánnyal is bír, amely segítette már a Haiti földrengés áldozatait, több kórházat és renegeteg más nemes ügy mellett is kiállt. A pár az egynemű házasságkötéseket is támogatja.

Pierce Brosnan

2001-től az írországi UNICEF szóvivője, ráadásul Liam Neesonnal együtt voltak a világszervezet „Együtt a gyerekekért, Együtt az AIDS ellen” című gyűjtőakciónak. Az egykori James Bond lelkes támogatója a mellrákmegelőző kampányoknak, a Greenpeace-nek és több már környezetvédelmi szervezetnek is.