Kampány indult a nőkért

2015. március 09.
Odett, Farkas Franciska és Szegedi Kata is elsőként csatlakozott egy most induló, családon belüli erőszak ellenes kampányhoz.

Farkas Franciska, színésznő

Tegnap, éppen a nemzetközi nőnapon, mely a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, indult útjára az ACG Reklámügynökség és a leszedhető tetoválásokat gyártó TATZ közös ötlete alapján a Nekem is fáj! kampány.

Magyarországon a nők ötöde válik bántalmazás áldozatává. A Nekem is fáj! kampány célja, hogy az a négy nő is kiállhasson a TATZ sebesüléseket ábrázoló tetoválásai segítségével a félelemben élőkért, aki nem élt át hasonlót.

Odett, énekesnő

Farkas Franciska, Bakos Piroska, Polgár Odett, Lukács Gabi és Szegedi Kata vállalta, hogy lila foltokkal és horzsolásokkal az arcukon szerepeljenek egy portrésorozaton, ezzel kiállva a bántalmazott nőkért.

Bakos Piroska, műsorvezető

A Nekem is fáj! kampány felhívása:

Magyarországon minden 5. nőt bántalmaznak. Semmibe veszik nőiségüket, fizikai erőfölénnyel visszaélve veszélyeztetik életminőségüket. Ez annak a 4 nőnek is ugyanúgy fáj, akik nem váltak erőszak áldozatává. Mutassuk meg együttérzésünket, segítsünk, és álljunk ki a félelemben élők védelmében. Mert a nők bántalmazása mindenkinek fáj!

Lukács Gabi, ex-modell

Nem kell mást tenned, mint megvásárolnod a TATZ limitált „Bruises”szettjét, felhelyezni a tetoválást, amellyel lefotózod magad és a képet posztolni a Facebookon vagy/és az Instagramon a #nekemisfaj hashtaggel. Ezzel nem csak szolidaritást vállalsz, hanem a csomag teljes árával az Ökumenikus Segélyszervezet bántalmazott családokat befogadó menedékházát támogatod. A menedékház az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett, titkos helyen lévő otthon, amely menedékként szolgál a bántalmazás elől menekülő nőknek, és adott esetben gyermekeiknek.

Szegedi Kata, divattervező

Instagram @nekemisfaj
Facebook/nekemisfaj
www.nekemisfaj.hu

Fotó: Glódi Balázs
Smink és stylist: KREA Kortárs Művészeti Iskola
Haj: hair’s[ku:l]
Stúdió: Studio Villa