Leonardo DiCaprio környezetbarát ökohotellel menti meg a szigetét

2015. április 23.
Azt már tudjuk egy ideje, hogy Leo a környezetvédelem élharcosa, és most úgy tűnik saját háza – szigete – táján is nekiáll gyomlálni. A színész környezetbarát ökohotelt építtet szigetére, hogy megmentse azt és élővilágát a pusztulástól.

Klasszikus példa, hogyan kössük össze a kellemeset a hasznossal! A színész, aki a Titanic óta a hollywoodi filmtörténelem része, és azóta is rendre elkápráztat minket pazar játékával, még 2005-ben vásárolta (potom 1,75 millió dollárért) Belize partjainál található, Blackdore Caye szigetét. Állítólag Leo már akkor azzal a céllal fektetett be, hogy megmentse a szigetet a pusztulástól, és hát tényleg kár lett volna érte, mert azt mondják, rengeteg káprázatos orchidea fajta él meg rajta, és még korallzátony is tartozik hozzá.

A tervek szerint a szigeten most környezetbarát luxushotel épül, ahol a különleges nyaralásra vágyók pihenhetnek. Persze úgy, hogy ezzel segítenek  életben tartani a szigetet. Leo 68 vendégvillát szeretne felhúzni, de mesterséges korallzátonyokkal, és egyéb környezetbarát extrákkal, például lamantinok számára termesztett tengerifű táblákkal is felturbózná a szigetet. 

DiCaprio vérbeli környezetvédő, aki nem csupán ENSZ békekövetként elmondott klímaváltozás elleni beszédével harcol, de rendszeresen adományoz különböző környezetvédelemmel és zöldtudatossággal foglalkozó szervezeteknek is. Azt reméli, ökosított szuperszigete újra virágzó élőhelyet biztosít az ottani élőlényeknek, és ennek érdekében komoly szakértő csapat bevetésére sem sajnálja pénzét.

Íme az igazán káprázatos látványtervek:

Még több fotót itt találsz, a szigetről készült videót pedig ide kattintva nézheted meg!