A rák megerősítette Rita Wilson és Tom Hanks szerelmét

2015. május 15.
Rita Wilson, Tom Hanks felesége a dupla masztektómia (mell-levétel) mellett döntött, miután mellrákot diagnosztizáltak nála néhány hónappal ezelőtt. A színésznő őszintén mesélt férje odaadó támogatásáról, amelyet Hanks a betegség felismerésének első pillanatától nyújtott.

„Senki nem tudhatja előre, hogyan viselkedik a társa egy ilyen nehéz helyzetben” – hangsúlyozza a még mindig gyönyörű, 58 éves színésznő. Szerencsésnek tartja magát a közösen átélt nehéz, de meghitt pillanatokért. A sztárvilágban szinte példátlan kapcsolat az övék, 27 éve kitartanak egymás mellett. Az elmúlt hónapok nehézségeit is közösen, könnyekkel és humorral küzdötték le.

Emellett a sztár fel szeretné hívni a nők figyelmét arra, hogy hallgassanak az egészségükkel kapcsolatos megérzéseikre. Ő maga csak az állhatatosságának köszönheti, hogy egy második orvos helyesen diagnosztizálta a súlyos kórt.

Ahogy korábban Angelina Jolie, ő is a radikális megoldást, a dupla masztektómiát választotta, viszont nem volt szüksége kemoterápiára és sugárkezelésre sem a műtét után. A későbbi rekonstrukciós műtét (vagyis az új mellimplantátumok) érdekében szövettágító expandert helyeztek Rita mellkasába.

A dolgok a lehető legjobban alakultak, de az elmúlt időszak azért megviselte a színésznőt. Ennek ellenére az operáció után egy hónappal vissza is tért a Broadway színpadára. Ez idő alatt férje, Tom Hanks a következő Dan Brown film, az Inferno forgatására utazott Firenzébe, de naponta többször is beszélnek, csetelnek, figyelnek egymásra.

Fotó: Profimédia – Red Dot