Interjú a világ első számú DJ-jével, Hardwell-lel

2015. július 20.
Robbert van de Corput, művésznevén Hardwell. 27 éves, holland, és a világ legjobb DJ-je immár két éve. Az éves 250 fellépés mellett jótékonykodásra is szakít időt. A Balaton Soundon adott nekünk interjút.

Nem tudom kiverni az I AM HARDWELL dokumentumfilm egyik jelenetét a fejemből ‒ körülbelül 15-16 évesen egy felnőttekkel körülvett asztalnál kijelentetted, hogy az a célod 10 éven belül, hogy a világ első számú DJ-je legyél. És pontosan úgy lett, ahogy mondtad. 25 és 26 évesen is megválasztott a DJ MAG. Milyen érzés?

Csodálatos, hogy valóra vált az álmom. Mindig is érdekelt a zene, főleg az elektronikus dance műfaj. Igazából mindig is DJ akartam lenni. Amikor a srác megkérdezte, hogy mi a legnagyobb álmod, csak arra tudtam gondolni, hogy olyan akarok lenni, mint a példaképem, Tiesto, aki akkoriban az első helyen szerepelt a ranglistán.

If you can dream it you can do it? Mondhatjuk, hogy ez a mottód?

Mondhatjuk. Bármi lehetséges, csak akarni kell. Persze ez rengeteg kemény munkával, elkötelezettséggel és felelősséggel jár, beszéljünk bármely szakmáról. A lényeg, hogy tűzzünk ki egy célt magunk elé, és higgyünk abban, hogy képesek vagyunk elérni.

Amikor 14-15 éves korodban elkezdtél különböző klubokban játszani, a szüleidnek veled kellett menniük. Hogyan befolyásolta a pozitív, támogató hozzáállásuk a karriered?
Szerintem sok szülő gondolja azt, hogy a gyerekének először el kell végeznie a gimit, mielőtt belevágna valamibe. Ők látták bennem a szenvedélyt a zene iránt, és már a kezdetektől támogattak és segítettek.

Mi legjobb része a munkádnak?

Boldoggá tenni az embereket. Látni, hogy a világ minden tájáról érkeznek a koncertekre, és együtt táncolnak, együtt örülnek. Hihetetlen érzés.

Hány fellépésed van egy évben?

Ebben az évben nem volt olyan sok, mint eddig. Körülbelül 150 show-m van, tavaly 250 volt.

Ez elképesztően sok. Ennek biztosan hatása van a magánéletedre. Beszélhetünk-e itt egyáltalán magánéletről?

Nincs magánéletem. (Nevet.) De a viccet félretéve: szörnyen nehéz normális életet élni, hiszen mindig mozgásban vagyok. Amikor több napot töltök Vegasban, próbálom felvenni a kapcsolatot a barátaimmal, és elmenni velük valahová…

Minden barátod szakmabeli, vagy tartod a kapcsolatot a régiekkel is?

Leginkább a régi barátaimmal tartom a kapcsolatot!

Dyróval és Dannickel turnézol, ők is közel állnak hozzád?

Igen. Dannicet 11 éve ismerem. Egy helyről származunk.

A dokumentumfilmben elhangzott, hogy Hardwell Robbert alteregója. Hardwell tömegeket mozdít meg, inspirál és derít jókedvre. Az embereknek biztosan rengeteg elvárásuk van vele szemben és ez óriási nyomással járhat. Hogyan találod meg az egyensúlyt a két személyiség között?

Magától jön minden. Jelenleg szerencsére olyan fantasztikus pozícióban vagyok, hogy nem stresszelek egyfolytában azon, hogy milyen is a világ első számú DJ-jének lenni, egyszerűen csak élvezem, amit csinálok, hiszen a saját álmomat élem meg nap mint nap.

Mennyi időt fordítasz egy fellépés előtti outfit kiválasztásához? Követed a trendeket, vagy leginkább a kényelemre utazol?

Szeretem a divatot. Sőt még néhány divatblogot is követek Instagramon. Amióta ennyit utazom, leginkább online rendelek ruhákat.

Mikor pihensz?

Próbálok minél többet pihenni, de szeretem nyomon követni más DJ-k munkáit, fellépéseit, fesztiválokra járni.

Hihetetlen, hogy a rengeteg fellépés között még azokra is gondolsz, akik segítségre szorulnak. Nemrég jelentetted be a United We Are jótékonysági szervezetedet megalapítását. Mumbaiban teljesen ingyen fogsz fellépni, a bevételt pedig az indiai gyerekek taníttatására fordítjátok. Honnan jött az ötlet?

Amikor legelőször Indiában játszottam, és a fesztivál felé tartottam, az időjárás szörnyű volt, és út közben arra lettem figyelmes, hogy a hirdetőtábláim alatt kis gyerekek remegtek a hidegtől. Ez felforgatott bennem mindent. Azért mentem oda, hogy a koncerttel boldoggá tegyem az embereket, nem számítottam ilyen látványra. Azt gondoltam, szeretnék visszaadni valamit nekik! Így jött az ötlet, hogy ingyen játszom Mumbaiban, és az összes bevételt különböző segélyszervezeteknek ajánljuk fel, akik arra fordítják a pénzt, hogy a gyerekek ingyen járhassanak iskolába 6. osztályig.

Ez nem az első alkalom, hogy Magyarországon jársz. Mik az eddigi tapasztalatid? Sikerült látnod valamit a városokból, például Budapestből?

Már harmadik alkalommal játszom Magyarországon, sajnos a reptéren a koncert helyszínén és a hotelszobámon kívül nincs lehetőségem városnézésre. Ma este tovább is repülök Szerbiába.

És mik a terveid a jövőre nézve?

A legeslegfontosabb, hogy élvezem, amit csinálok. Vannak új zenék, amelyeken dolgozom, de jelenleg új album nincs tervbe véve.

Szerző: Nana’s Fashion