Caitlyn Jenner a M.A.C.-kel karöltve áll ki a transzneműekért

2016. március 10.
Caitlyn Jenner bátran vállalta fel nővé való átalakulását a világ előtt. Az ő, és minden más transznemű bátorsága előtt tiszteleg most a M.A.C. Finally Free elnevezésű rúzsa is.

Nem régiben még hatalmas port kavart Caitlyn Jenner átalakulása, mostanra már azt állítja, élete egyre unalmasabb lesz – a szó legpozitívabb értelmében. A világ szeme már nem csüng rajta, elfogadták nőként, lelkéhez is idomuló új testében. Most, hogy ő maga felszabadította magát, másoknak is szeretne segíteni ebben. Jenner ezúttal a M.A.C.-kel karöltve szeretne segíteni, hogy a többi transznemű személy is olyan boldog és kiegyensúlyozott élhessen, mint ő most.

Caitlyn a rúzsának a gyönyörű és erőteljes „Finally Free” (Végre Szabad) nevet adta, ami ezúttal nem csak egy mutatós árnyalat jól hangzó fantázianeve. „Olyan kifejezéssel akartam nevet adni, amit én is használok és ami reprezentálja a közösségünket. Ez vagyok én: Végre Szabad.”

Hiszen abban mindenki egyetérthet Caitlynnel, hogy a szabadság és a boldogság mindenkinek jár. Ő pedig – saját bevallása szerint – végre boldog. „Nincs több titkom. Szabad vagyok. Felébredtem, és egyszerűen csak boldognak éreztem magam. Csak elkészülök, eljárok ide-oda, a világ pedig elfogad engem, az emberek kedvesek velem. Az élet csodaszép.”

A rúzs megalkotásánál Caitlyn olyan árnyalatra vágyott, ami univerzális, ami mindennap használható és a legtöbb embernek jól áll. Persze nem titkolja, hogy a jó cél is motiválta, hiszen a termékek eladásából befolyó összeg 100%-ka a M.A.C. AIDS FUND Transgender Initiative szervezetnek jár, hogy sikeresen tudják folytatni munkájukat a transznemű közösségek támogatásában.

„Hogy őszinte legyek, azt szeretném, ha ez emberek minden nap használnák, és sok fogyna el belőle. Szeretnék sok pénzt összegyűjteni erre a célra, ilyen egyszerű.”

(Az online exkluzív kollekció 2016 áprilisától elérhető.)