Kirsten Dunst filmet forgat Sylvia Plath ikonikus könyvéből

2016. július 29.
Plath önéletrajzi művének, Az üvegburának a megfilmesítése nem lesz egyszerű feladat, de ez egyáltalán nem tántorította el Kirsten Dunstot, még úgy sem, hogy mindössze két rövidfilmes rendezés áll a háta mögött.

Úgy tűnik, már hivatalos, hogy Kirsten Dunst megfilmesíti Sylvia Plath legendás és egyetlen regényét Az üvegburát, ami egy depresszióban szenvedő fiatal újságírónő szorongásait és küzdelmeit írja le. A regény főhősét, a 19 éves Esther Greenwoodot állítólag Dakota Fanning alakítja majd, Dunst pedig maga is részt vesz a forgatókönyv kidolgozásában.

Fotó: Profimedia – Red Dot

A két rövidfilmes rendezést felmutató Dunstnak egészen biztosan nem lesz egyszerű dolga: Plath ikonikus regényét nem annyira a cselekmény felől érdemes megfogni, legalábbis az biztos, hogy inkább ritka nyomasztó, ismeretlen mélységekig lehúzó atmoszférája miatt lett a huszadik század végének egyik legtöbbet elemzett alkotása.

A filmet 2017-re ígérik, de addig újranézhetjük a Plath (tragikus) életéről szóló életrajzi filmet, a 2003-as Christine Jeffs rendezte Sylviát, ahol Gwyneth Paltrow formálja meg a híres írónőt.