Praktikus társ 2017-re: megjelent Zséda kalendáriuma

2016. december 05.
Zene és szöveg címmel jelent meg a közelmúltban Zséda legújabb, hatodik kalendáriuma. Igazi csemege a rajongóknak, még több érdekesség és kulisszatitok került bele, mint az elmúlt években. Ugyanakkor azoknak is tetszeni fog, akik csak egy, a szokványostól eltérő határidőnaplóra vágynak, ők egy mutatós és praktikus kalendáriumot lapozgathatnak 2017-ben.

Zséda évről évre újabb és újabb tematikák mentén építi fel a kalendáriumát. Idén sem véletlen a Zene és szöveg cím: ebben a kötetben a zenei pályájáról mesél néha megdöbbentő őszinteséggel, máshol jóízű humorral.

„Olyan az idei kalendárium, mint egy memoár – meséli Zséda. – Miközben a legújabb, hatodik nagylemezem készítettem, önkéntelenül is végiggondoltam az egész eddigi pályafutásom. Az élményeket és a nehézségeket. Visszanézve az elmúlt két évtizedre izgalmas utak rajzolódtak ki, sok mindent összegeztem. Sok vicces pillanat volt, és több sorsdöntő momentum. A koncertek kulisszatitkai, a turnébuszos viccek, a lemezkészítés sztorijai sem maradhattak ki belőle. Mindezt összefoglaltam ebben a könyvben.”

Az évszakokhoz kapcsolt fejezeteket, zenei történeteket jó olvasni. Megtudhatjuk, miért és hogyan kezdett énekelni Zséda, miként tekint vissza ma a Cotton Club Singers sikereire, és mekkora kihívás volt szólókarrierbe kezdeni. Egy művészi pálya rejtelmeibe nyerhetünk bepillantást. Kiderül, hogyan lett egy pápai kislányból a mai magyar zenei élet meghatározó előadója. Mindeközben ez valóban egy határidőnapló. A praktikus naptároldalak és jegyzetoldalak miatt egész évben hasznos társként forgathatjuk.

A könyvecske rendkívül exkluzív és mutatós, a fotókat idén is Zsólyomi Norbert fotóművész készítette. Zséda képei egyszerre mutatják a befutott, magabiztos dívát és a törékeny nőt és anyát.

Ahogy minden évben, Zséda idén is dedikálja új kalendáriumát, egybekötve a legújabb, Kémia című nagylemezének dedikálásával. December 8-án, csütörtökön este 17 órakor a Four Seasons Hotel Gresham Palace karácsonyi vásárán bárki találkozhat az énekesnővel és dedikáltathatja a kalendáriumot és a stúdióalbumot. Akár magának, akár családtagjainak, barátainak – így lehet belőle remek karácsonyi ajándék.

(Alexandra Kiadó)