Gal Gadot aggódó amazonként harcol a világért

2017. június 07.
Címlapsztárunkat, Gal Gadotot az elképesztően vagány csodanő szerepében láthatjuk a magyar mozikban, amit akkor is érdemes megnézni, ha sem a szuperhősöknek, sem az izraeli topmodelleknek nem vagyunk nagy rajongói. Vagyis ha eddig nem voltunk.

Gal Gadot 18 évesen nyerte meg a Miss Israel szépségversenyt és még abban az évben a Miss Universe leggyönyörűbb női között is megmérette szépségét. Gadot aztán jogot tanult és az izraeli törvényeknek megfelelően két évet a katonaságban is szolgált, és bár korábban is feltűnt kisebb szerepekben, az igazi áttörésre addig kellett várni, míg bivalyerős csodanőként tűnik fel, hogy megpróbálja meg átírni az első világháború eseményeit.

Az izraeli szupermodell korábbról talán a Halálos Iramban-filmekből lehet ismerős, de ottani feltűnését bajosan lehetne valódi színészi teljesítménynek nevezni: a menő kocsik mellé járó obligát biodíszletként csak egydimenziós jó nő maradt. Vicces, hogy a Wonder Woman főszerepében igazi (?) feminista ikonként tör elő, itt ugyanis egy matriarchátusból érkezett amazon hercegnőt alakít, aki emberfeletti képességeivel próbál beavatkozni az első világháború eseményeibe – de ezt egészen biztosan tudják azok, akik ismerik a DC Comics világát.

Ettől függetlenül a Wonder Woman nemcsak képregényrajongóknak élvezetes, ugyanis az új adaptációval olyan filmet sikerült csinálni, ami annyira izgalmas és ami nem utolsósorban Gal Gadot érzékeny alakítása miatt annyira jól működik, hogy a szigorú képregénymániások és az egyszeri kalandfilmre éhezők is szuperül fognak szórakozni rajta.