Leonardo DiCaprio lehet Leonardo Da Vinci

2017. augusztus 17.
És ez nem vicc. A Walter Isaacson könyvén alapuló életrajzi filmben DiCaprio játszhatja majd a reneszánsz festős, akihez máris sok köze van.


Valószínűleg kevesen tudják, hogy Leonardo DiCaprio Lenoardo Da Vinci után kapta a nevét, szóval tényleg különleges lehetőség lehet számára, hogy most ő játszhatja el a legendás festőt. A színész egészen pontosan állítólag azért lett Leonardo, mert édesanyja épp egy olasz múzeumban sétálgatott és egy Da Vinci festményben gyönyörködött, mikor babája előstör megmozdult, szóval ez a szerep is sorsszerűen talált rá a színészre.

A rengeteg életrajzi könyvet – köztük a szintén filmre adaptált Steve Jobs könyvet is – jegyző Walter Isaacson művének megfilmesítési jogaiért már régóta csatározott a Universal és a Paramount is, de most úgy tűnik utóbbi került ki győztesen, a produceri munkákért pedig DiCaprio Appian Way nevű cége felel.

Ha mindez nem lenne elég, a 42 éves színész állítólag egy másik szerepre is rábólintott: ebben a filmben Sam Phillips zenei producert játszaná, aki Elvist is felfedezte.

Fotó: Profimedia – Red Dot