David Beckham feministának neveli a fiait

2017. november 02.
Beckhamék példaértékű módon fontosnak tartják, hogy a gyerekeiknek kiskoruktól kezdve megmutassák a feminizmus jelentőségét.

David Beckham nem csak focistaként, hanem modellként, férjként és négy gyermek édesapjaként is masszívan helyt áll. Mind ő, mind Victoria nagyon fontosnak tartják jól használni a népszerűség adta lehetőségeket, hogy példát mutassanak másoknak.

A feminizmus hirdetésével is ez a helyzet, David saját maga is feministának tartja magát, és nagy figyelmet fektet arra is, hogy gyermekeire is átörökítse ezt a hozzáállást.

Az Irish Independent Beckham-interjújából kiderült, hogy a 42 éves családapa a modern maszkulinitásról, apaságról és feminizmusról igen nyíltan beszélget a gyerekekkel.

Beckham azt is elmondta, hogy a példamutató szülői mintát tartja az egyik legfontosabbnak. Szerinte a nők megbecsülése és tisztelete azok az alapvető értékek, amelyeket mindenképpen érdemes megtanítani a gyerekeinknek.

„Tudod, az édesapám és édesanyám mindig arra nevelt engem, hogy mennyire fontos a lánytestvérem, az anyukám és a nagymamáim tisztelete. Az, hogy egy 6 éves kislány édesapja is vagyok, még fontosabbá teszi számomra ezt a kérdést. És mindig is az életem egyik nagyon meghatározó kérdése lesz” – válaszolta a büszke apa.

Fotó: Profimedia

 

„A nap végén arra gondolok, hogy van egy lenyűgöző édesanyám, egy lenyűgöző nagymamám, lánytestvéreim, egy csodálatos lányom, és azt akarom, hogy a fiaim, és a többi ember körülöttük hozzájuk méltó módon tiszteljék őket” – zárta az interjút Beckham.