Iszlámellenes tweetelőt rakott helyre Gigi Hadid

2017. november 03.
Az iszlám vallású szupermodell egy újságírói Twitter-poszt hatására érezte úgy, hogy nem maradhat szótlan.

A 9 áldozatot és 11 sérület számláló New York-i terrortámadást követően elárasztották az internetet a városlakók erejét és kitartását dicsérő pozitív üzenetek.

Ezzel egyidejűleg viszont rosszmájú, iszlámellenes tweetek is szárnyra keltek, miután a rendőrség közleménye szerint az elkövető, a 29 éves Sayfullo Saipov az ISIS nevében hajtotta végre cselekedetét.

Fotó: Profimédia

 

Gigi Hadid, aki saját maga is iszlám vallású, egy, a hijabot viselő New York-i nők ellen irányuló posztra reagált. A tweetelő újságíró kommentárjában megjegyezte, hogy mennyire nincs rendben, hogy a történést követően, a terrortámadás utcáján hijabot viselő nők sétálnak. A modell erre nyíltan tweetelte felháborodását, és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette az újságírónőt.

 

Gigi és Bella Hadid édesapja, Mohammed Hadid kisgyerek volt, amikor családja Palesztinából az Egyesült Államokba vándorolt, a lányok pedig nagyon büszkék édesapjuk kulturális és vallási örökségére. „Édesapám mindig is vallásos ember volt, rendszeresen együtt imádkoztunk vele. Büszke vagyok arra, hogy muszlim vagyok!” – mondta Bella.

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

A lányoknak nem ez az első nyilvános felszólalásuk az iszlámellenességgel kapcsolatban, páldául Trump tavalyi bevándorlási törvényével kapcsolatban is kifejezték nemtetszésüket.