Már 5 diákja vádolja szexuális visszaéléssel James Francót

2018. január 11.
Négy korábbi diákja és egy Francót mentorának tekintő nő állítja, hogy a színész visszaélt hatalmával és többször is megalázta őket.

A legerősebb vád Violet Paley-től érkezett: őt állítása szerint James Franco 2016-ban orális szexre kényszerítette autójában, mikor ő forgatókönyvéhez kért tőle segítséget. Paley akkor mentoraként tekintett a színészre, de mellette Franco volt diákjai is azt mondják, a színész/tanár többízben is visszaélt hatalmával és megalázó helyzetekbe kényszerítette őket. Hilary Dusome és Natalie Chimel a Playhouse Westben voltak Franco tanítványai, őket egy sztriptízbárba cipelte a színész amatőr reklámfilm  forgatásra, egy másik tanítvány, Katie Ryan pedig azt mondta, a Franco hosszú időszakon keresztül, erőszakosan próbálta rávenni egy prostituált szerepére.

Az ötödik megszólaló, Sarah Tither-Kaplan Franco The Long Home című filmjében alakított prostituáltat, ő arról számolt be, hogy a színész egy orgiajelenetben több nővel is orális szexet imitált.

A színész ügyvédje tagadja a vádakat, de az egész internet felháborodott azon, hogy James Franco elment a szexuális zaklatás elleni fellépés jegyében zajló Golden Globe gálára.