Mark Walhberg 1,5 millió dollárral kárpótolná Michelle Williamst

2018. január 15.
A színész a Time's Up alapítványnak adományozná a pénzt, hogy így kárpótolja a Michelle Williamst, amiért a színésznő csak a töredékét kapta Wahlberg gázsijának az új Ridley Scott filmben.

Óriási botrány lett belőle, amikor kibukott, hogy Mark Walhberg Michelle Williams fizetésének 1500-szorosát kapta Ridley Scott A világ összes pénze című filmjéért. Az összeget egyébként ironikus módon Walhberg azért követelte ki, mert a film néhány jelenetét újra kellett forgatni a zaklatási botrányai miatt kivágott Kevin Spacey miatt, (ezekben a jelenetekben Christopher Plumer vette át a színész szerepét) és Walhberg valószínűleg sejtette, hogy egy ilyen éles helyzetben egy már egyszer elkészült film esetében úgyis kénytelenek lesznek kifizetni a kért gázsit. Miután a durva különbség kiderült a USA Today-ben, Walhberg a fizetéseik között tátongó Mariana-árkot most jótékony adományozással próbálja feltölteni: friss hírek szerint 1,5 millió dollárt adományozott a Time’s Up kampánynak Michelle Williams nevében.

Jelent a filmből: Christopher Plummer és Mark Wahlberg

Az idei év kezdetével megalakult Time’s Up alapítvány a Weinstein-botrány nyomán a szexuális zaklatás áldozatait szeretné felkarolni, és általánosságban is törekszik a nemek közti egyenlőségre. Ridley Scott filmjének kétségbeesetten marketingelő férfi sztárja azt mondja, 100%-ig támogatja az egyenlő bérezést, ezért is adományozta az összeget, amihez tisztelgésből adta Williams nevét.

Külön csavar a sztoriban, hogy Walhberget és Williamst egyaránt a WME ügynökség képviseli, akik beismerve, hogy rálátásuk volt a két színész fizetése közti óriási szakadékra, most szintén felajánlottak egy 5oo.000 dolláros összeget a gender pay gap megszüntetésének támogatására.

Fotók: Profimédia – Red Dot