Jennifer Lawrence nagyon ideges lett a ‘szexista’ ruháján hisztiző kommentekre

2018. február 22.
A színésznő szerint ez nem feminizmus, épp ellenkezőleg: mintha az emberek nem is feltételeznék, hogy önszántából vállalta a dögös, kivágott ruhát.

Az egész úgy kezdődött, hogy Jennifer Lawrence Budapesten játszódó kémfilmjét, a Red Sparrow-t népszerűsítette, amihez egy ujjatlan, mélyen dekoltált és combig felsliccelt Versace ruhában pózolt a februári Londonban. A gond csak az volt, hogy mikor az emberek meglátták a színésznő mellett kabátban pózoló férfi kollégákat, teljesen kiakadtak és mindenki azonnal elkezdte felháborodva szidni a szexista filmipart és okolni az elnyomó patriarchátust, amiért egy színésznőnek a mínuszokban is falatnyi ruhában kell dideregnie.

A dühös kommentekre maga Jennifer Lawrence adott nem kevésbé dühös választ: ” Nahát. Nem is tudom, mit mondjak erre a ‘Jennifer Lawrence kivágott ruhát visel a hidegben’-ügyre” – kezdi a színésznő, aki aztán mégis tudja, mit mondjon rá. „Ez az egész nemcsak borzasztóan nevetséges, de hihetetlenül sértő is. Ez egy gyönyörű Versace ruha, szerintetek el fogom takarni egy kabáttal vagy sállal? Öt percet voltam odakinn. De akár a hóban is ácsorogtam volna abban a ruhában, mert imádom a divatot és azt a ruhát én választottam magamnak.”

Lawrence egyébként köztudottan feminista, aki gyakran kiáll a nők érdekeiért, de a színésznő szerint ruhája bírálatának semmi köze a feminizmushoz. „Ez szexizmus, nevetséges, ez nem feminizmus. Mindent túlreagálni, amit valaki mond vagy tesz, botrányt csinálni egy olyan ostoba, ártalmatlan dolog körül, mint hogy mit akar viselni, egyáltalán nem visz előre minket. Csak eltereli a figyelmet a valóban fontos ügyekről. Szedjétek össze magatokat, emberek! Minden, amit láttok rajtam, az én választásom. És ha fázni akarok, AZ IS.”

Fotók: Profimedia – Red Dot