Natalia Portman bánja már, hogy kiállt Roman Polanski mellett

2018. február 24.

Harvey Weinstein ügye és a #MeToo végre megbocsáthatatlan, sőt, elrejthetetlen bűnné tette a szexuális zaklatást és még azok a rég eltussolt botrányok is újra előkerültek, amiket valószínűleg már nyugodtan maguk mögött tudtak elkövetőik. A napokban sokat cikkeztek Woody Allenről és Roman Polanskiról is, aminek kapcsán sokaknak kellett elszámolniuk lelkiismeretükkel – még olyanoknak is, akik az új mozgalom élharcosainak számítanak.

Natalie Portman nemrégiben egy interjúban reagált arra, hogy fordulhatott elő, hogy annak idején támogatta a 13 éves Samantha Geimer zaklatásával vádolt Polanskit.

„Borzasztóan bánom. Nem gondoltam át eléggé, és most felelősséget vállalok ezért. Valaki, akit tisztelek azt mondta, ‘én aláírtam, te is aláírnád’? És akkor én rábólintottam. Hiba volt” Portman így folytatta: „Azt hiszem az egyetlen, amit ebből nyertem az empátia azok felé, akik valamilyen hibát követtek el. Akkor másmilyen világban éltünk, bár ez nem adhat kibúvót semmi alól. De bármikor kinyithatod a szemed és gyökeresen megváltoztathatod azt, ahogy élni szeretnél. Én nem éltem nyitott szemmel.”