Benedict Cumberbatch csak egyenlő bérért hajlandó dolgozni

2018. május 16.
A Sherlock Holmest és Dr. Strange-et is megformáló színész mostantól csak olyan produkciókban vesz részt, ahol férfiak és nők egyenlő fizetést kaphatnak.
Benedict Cumberbatch nem 3:2
Fotó: Profimédia – Red Dot

Hollywoodban egyre hangosabban követelik az egyenlő fizetéseket, és külön jó látni, amikor nemcsak a hátrányos helyzetben lévő női oldal szólal meg a témában. Ezúttal Benedict Cumberbatch jelentette ki, hogy mostantól csak olyan filmekben hajlandó dolgozni, amikben egyenlően megfizetik a férfi és a női munkatársakat. A Dr. Strange-et és Sherlock Holmest is megformáló színész a Radio Timesnak adott interjújában elmondta, a színészeknek nemtől függetlenül egyforma fizetés és bánásmód jár.

Cumberbatch azt is megjegyezte, hogy a SunnyMarch nevű gyártócégnél rajta kívül csak egy férfi van, aminek a színész kifejezetten örül. „Ha a hírnevem segít befektetőket szerezni, ezt a pénzt megpróbáljuk arra használni, hogy női projektekre is felhívjuk a figyelmet. A közönség fele nő” – tette hozzá a színész, és nem csak a levegőbe beszélt: következő projektje az anyaságról mesél majd és női írók és rendező dolgoznak rajta.