Meghan és Harry méltó módon idézte meg Diana szellemét az esküvőn

2018. május 25.
Harry herceg édesanyja, Lady Diana 21 éve hunyt el, de Meghan Markle apró gesztusokkal mégis megidézte az ikonikus hercegnő alakját a nagy napon.

A misztikus üres szék

Egy pillanat alatt szárnyra kelt a pletyka, hogy Markle-ék esküvőjén II. Erzsébet előtt, Vilmos herceg mellett a szék Diana hiányát jelképezi. Ez viszont nem így van, protokollszabály rögzíti, hogy a királynő előtt senki sem ülhet, ezért maradt üresen a hely. De az tagadhatatlan, hogy Diana emlékét méltó módon őrizte az ifjú pár az eseményen.

Nefelejcs a csokorban

Markle csokra amellett, hogy letisztult és gyönyörű volt, szimbolikus értékkel is bírt. Ugyanis a virágokat hozzá Harry saját kezűleg szedte 21 éve elhunyt édesanyja egykori kertjéből. A kertben természetesen Diana kedvenc virága, nefelejcs is nyílik, melyből szintén került a csokorba.

A nefelejcses csokor egyébként az esküvőt követően egy I. világháborús brit emlékművön kapott helyet, ami mintegy 100 éves királyi szokás a háborús áldozatok előtt tisztelgés szimbóluma.


Feminista fogadalmi szöveg

Ahogyan Diana, Meghan (és Katalin) is híres a nőjogi törekvéseiről, amit az esküvői szöveg is hűen tükröz. Diana hagyományszakító módon kiszedette a hivatalos fogadalmi szövegből azt a részt, amely a férjének való engedelmességről szól. Diana modern esküvői fogadalmát ismételte meg 2011-ben Katalin, és Meghan Markle is.

Diana ikonikus gyűrűje

Harry és Vilmos herceg tragikus hirtelenséggel elhunyt édesanyja előtti főhajtás volt az is, hogy Markle az esti, 200 fős fogadáson viselt gyönyörű Stella McCartney esküvői ruháját Diana ikonikus kék köves gyűrűjével egészítette ki. A hatalmas köves akvamarin gyűrű tökéletes és szívszorító választás volt.

 

Fotók: Profimédia – Red Dot