George és Amal Clooney a migráns gyerekeket támogatja

2018. június 25.
A sztárpár Trump szigorú szabályozásának hatására döntött úgy, hogy támogatja a szüleiktől elszakított menekült gyerekeket.

George és Amal Clooney már korábban is kiállt a menekültekért, 2017 nyarán például 3000 szíriai gyerek beiskolázását támogatták. Most újra támogatásukat fejezték ki a migráns családok felé, miután Trump „zéró-tolerancia” rendelkezésének értelmében akár 18 hónapos migráns gyerekeket is elszakíthatnak szüleiktől és úgynevezett „átmeneti menedélhelyeken” helyezhetik el őket.

Az új törvény rengeteg hírességet is megrázott, így például a Clooney házaspárt is, akik most tetemes összeggel támogatták a migráns családokat Alapítványukon keresztül egy közleménnyel is reagáltak a kegyetlen rendeletre: „Egy ponton a gyermekeink majd megkérdezik tőlünk: igaz, hogy ebben az országban elveszik a kisbabákat a szüleiktől és fogva tartják őket? És ha igennel válaszolunk, azt is megkérdezik, mit tettünk mi ez ellen. Hogy mit mondtunk erre. Nem tudjuk megváltoztatni az országvezetés rendelkezését de segíthetünk, hogy megvédjük az áldozatait.”

 

Fotó: Profmedia – Red Dot