Christy Turlington újra a kifutón

2019. február 18.
Christy Turlington huszonöt év kihagyás után ugyanott tért vissza a kifutóra, ahol elbúcsúzott tőle: Marc Jacobs bemutatóján.

Az ötvenéves szupermodell meglepetésvendégként zárta az amerikai tervező divatshow-ját. Egy fekete, tollakkal borított ruhában hódította meg 25 év után ismét a kifutót. Turlington az első és eredeti szupermodell-generáció tagja volt, 1993-ban, 25 évesen vonult vissza a divatbemutatós munkáktól. Marc Jacobs show-ján lépett fel utoljára, ahogy most is az ő bemutatóján törte meg a hosszú szünetet. Két évtizede, mikor visszavonulásának okairól kérdezték, a modell úgy nyilatkozott, inkább hagyja abba akkor a modellkedést, amikor ő akarja, minthogy megvárja, hogy már nem hívják bemutatókra.


Karlie Kloss, Kaia Gerber (Cindy Crawford lánya) és Gigi Hadid is mutatott be ruhákat, az első sorból pedig többek között Sofia Coppola filmrendező, Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője, Kerry Washington színésznő és a divat iránt igen fogékony Rita Ora énekesnő nézték a show-t.


De nem csak Turlington tért vissza az ikonikus modellgenerációból az utóbbi években. Tavaly előtt Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford és Helena Christensen is fellépett a Gianni Versace divattervező halálának huszadik évfordulója alkalmából rendezett milánói Versace bemutatón, Paulina Porizkova pedig az idei New Yorki Divathéten lépett újra a kifutóra évtizedes szünet után.

Fotó: Profimédia/Red Dot