Salma Hayek megvédi a házasságát

2019. március 15.
Salma Hayek ritkán beszél a magánéletéről. Valószínűleg ezért is értetlenkednek még most is sokan a házasságát illetően. A színésznő szerint a kritikákat a rasszizmus szüli.

A színésznő tíz évvel ezelőtt kötött házasságot a Kering luxusmárkákat forgalmazó francia cég vezérigazgatójával, Francois-Henry Pinault-val, aki korábban ellentmondásos perbe keveredett házasságon kívüli gyermeke kapcsán. Egy közös lányuk van, Paloma, aki 11 éves. Salma Hayek ezúttal azért nyilatkozott a magánéletével kapcsolatban, mert ijesztőnek tartja a kritikákat, és szerette volna tisztázni a helyzetet.


“Sok embert meghökkentett, hogy azzal házasodtam össze, akivel – mondta az 52 éves színésznő. – És sokan még most is támadnak emiatt. De ez szerintem rasszizmus. Nem tudják elhinni, hogy egy mexikói elérhet ennyi mindent az életben, és nem tudják hova tenni a tényeket.” Sajnálja a kétkedőket, a színésznő boldog a házasságában, és hálás a sorsnak érte. “Francois-Henry a legjobb férj a világon. Mellette lettem az a személy, akit most itt láthatnak. Szabad vagyok és nem korlátoz benne, hogy megvalósítsam magam”- tette hozzá Hayek.

Arra a kérdésre azonban nem válaszolt továbbra sem, hogyan ismerkedtek meg. Szeretnék továbbra is megőrizni ezeket a történeteket maguknak. Talán sosem tudjuk meg tehát, hogyan találkoztak először, ám azt elárulta a színésznő, hogyan történt a lánykérés. Nem úgy, ahogy a romantikus filmekben általában elképzelik, nem volt térdre ereszkedés sem: két önálló, szabad akaratú ember elhatározta, hogy összeházasodnak. Amikor a színésznő igent mondott, kikötötte, hogy szeretné megőrizni anyagi függetlenségét. “Már megvolt az életemnek a rendszere, a kiadásaim az én saját kiadásaim voltak.” Pinoult pedig erre azt válaszolta: “Tudom, ezért akarlak pont téged feleségül venni”. A színésznő úgy gondolja, pont ez az, amiért még ennyi év után is működik a házasságuk. “Megvan a saját függetlenségem. És ezt a férjem szereti és tiszteli.” És Salma Hayek mindenki mástól is elvárja, hogy tartsa tiszteletben döntését, ki mellett akar független maradni.

Fotó: Profimédia – Red Dot