Jessica Alba nem tartotta magát okosnak

2019. március 18.
A színésznő nem hitte, hogy ő különösebben okos vagy intelligens lenne, míg saját cége sikeres nem lett. Azóta magabiztosabb lett szellemi kvalitásait illetően is.

Jessica Alba vállalkozását, a 2011-ben alapított Honest Company-t egymilliárd dolláros értékre becsülik, és idén Nyugat-Európában is terjeszkedésbe kezd, így nem meglepő, hogy ma már bátran meri magát okosnak nevezni. A 37 éves, háromgyermekes üzletasszony a Health magazinnak beszélt róla, hogy mennyire nem bízott magában és megkérdőjelezte saját képességeit az üzleti sikerek eléréséig. “Fiatalabb koromban azt gondoltam, nem vagyok okos. Nincs magasabb iskolai végzettségem, nem tanultam tovább a szó hagyományos értelmében. Most, hogy elindítottam és felfuttattam a saját vállalkozásomat, már hiszek magamban, hiszek abban, hogy okos vagyok” – vallott saját magával kapcsolatos érzéseiről a színésznő.

Nem csak a szellemi képességeit illetően küzdött kisebbségi érzésekkel. A színészettel kapcsolatban is folyamatosan úgy érezte, nem ér annyit, mint színpadi képzettséggel rendelkező kollégái. “Azt sem mertem magamról kijelenti, hogy színésznő vagyok, hiszen nem végeztem komolyabb iskolákat. Időbe telt, mire magabiztosabb lettem – mesélte a kezdeti időszakról. – Nem én vagyok a legnagyobb színésznő, aki valaha élt a Földön, de kétségtelenül megvoltak a magam pillanatai. És nem szabad lebecsülni, ha valaki ugyan nem iskolázott különösképpen, de birtokában van a józan ész képességének. Ez kemény munkából és élettapasztalatból származik. A pofonokból csak erőt merítünk, így jutunk előbbre az életben és leszünk sikeresek.”

Fotó: Profimédia/Red Dot