Amy Schumer férjét Asperger-szindrómával diagnosztizálták

2019. március 21.
Már együtt volt férjével, mikor megkapta a diagnózist, de Amy Schumer csak még jobban szereti őt, mióta kiderült, hogy autizmus spektrum zavara van.

Amy Schumer új sorozata a Netflixen a várandósságra és házasságra fókuszál. Az egyik egyórás epizódban beszél férje, Chris Fischer autizmus spektrum zavaráról is. “Már a kezdetektől tudtam, hogy a férjem agya egy kicsit más, mint az enyém. Asperger-szindrómának nevezik az olyan autizmus spektrum zavart, mely a férjemnek is van. A spektrumon van. És voltak korai jelei” – mondta el a komika.

Schumer 2018-ban házasodott össze Fischerrel, aki egy massachusettsi étterem séfje, nem egészen három hónappal azután, hogy először látták őket együtt nyilvános helyen. Amy Schumer elmondása szerint kapcsolatuk eleje tele volt olyan nem igazán tipikus helyzetekkel, melyek teljesen meghökkentették. Például egyszer elesett jövendő férje orra előtt, és ő teljesen máshogy reagált, mint ahogy a legtöbb ember tenné. “Tízből kilencen egyből azt kérdeznék, jól vagy?” – elevenítette fel a történteket a színésznő. “Talán tízből tíz ember. Ehelyett a férjem teljesen lefagyott és világítótoronnyá vált: csak tátogni tudott.”



Fischer diagnózisa teljesen új megvilágításba helyezte a kapcsolatukat. “Miután kiderült a helyzet, rádöbbentem, hogy mennyire vicces, hogy azok a tulajdonságai, amik azt mutatják, hogy a spektrumon van, tulajdonképpen azok a dolgok, amikért őrülten beleszerettem” – vallotta be Amy Schumer. “Kimondja mindig, amit gondol. És komolyan gondolja. Nem törődik a társadalmi normákkal vagy hogy mit várnak tőle mások.”
Az egyik legjellemzőbb példa, hogy Fischer mindig megmondja, ha valami rosszul áll feleségének. A legtöbb ember ilyenkor kegyes hazugságra vetemedne, ám a színésznő örül, hogy férje nem ilyen. “Sokkal jobban érezteti velem, hogy gyönyörű vagyok, mint eddig bárki az életben. És nem tud hazudni! Hát nem egy álomférj az ilyen?” – teszi hozzá Amy Schumer.

A házaspár tavaly októberben jelentette be, hogy gyermekük születik. A komikának le is kellett mondania fellépéseket a terhességgel kapcsolatos rosszullétek miatt, de a sorozatát sikerült befejeznie.

Fotó: Profimédia/Red Dot