Julia Roberts ma már nem lehetne Pretty Woman

2019. március 22.
Annyi hibát lehetne találni Julia Roberts szerint a romantikus filmek klasszikusán, hogy ma már nem engednék, hogy leforgassák.

A Pretty Woman (Micsoda nő!) tette sztárra Julia Robertset 1990-ben, ám az Oscar-díjas színésznő kétli, hogy a mai Hollywoodban is megkapná a zöld utat a forgatásra. “Biztos vagyok benne, hogy a nemi sztereotípiák ellen küzdő politikusok lesöpörnék az asztalról a film forgatókönyvét” – mondta a Guardiannek Roberts. A színésznő a filmben Richard Gere sikeres üzletember partnereként egy prostituáltat alakít. “Bár sok sebből vérzik a film mai szemmel, rengeteg hibát lehet találni benne, de ettől még szerintem élvezhető a nézőknek” – tette hozzá a színésznő.


Bár már korábban is játszott főszerepeket, például 1988-ban a Mystic Pizzában vagy 1989-ben az Acélmagnóliákban, Julia Roberts csak a nyolcadik jelölt volt a sorban Vivian Ward szerepére, melyet csak azután kapott meg, hogy Meg Ryan és Diane Lane is visszautasította. “Ez nem valakinek a tehetségét mutatja, főleg nem a karrier elején. Ez attól függ, kinek mekkora szerencséje van, és mennyire okos ahhoz, hogy ki tudja használni ezt a szerencsét” – magyarázta Julia Roberts.

Bár a Pretty Womant valószínűleg teljesen máshogy fogadnák ma, mint 29 évvel ezelőtt, tavalyi a Broadway-n is debütált musical formában, nagy sikerrel.

Fotó: Profimédia – Red Dot