Adele 180 millió dolláros válása: lesz min megegyezni

2019. április 23.
Az angol énekesnő, Adele bejelentette, hogy különválik férjétől, Simon Koneckitől. A források szerint a pár nem írt alá házassági szerződést esküvőjük előtt, így bizonyára várhatóak bonyodalmak a vagyon körül.

Adele és férje, Simon Konecki 2011-es házasságkötésekor nem írt alá házassági szerződést, így az sem lesz mindegy, hol zajlik majd a küszöbön álló válóper. Dönthetnek úgy, hogy kaliforniai bíróságra bízzák a válópert, hiszen van itt is ingatlanuk és Konceki vállalkozásának is itt van a székhelye. Ebben az esetben a férjnek ítélhetik az énekesnő hatalmas vagyonának felét. “A házasság időtartama alatt megszerzett vagyon közös, teljesen mindegy, hogy ki szerezte azt” – magyarázta Sandra Davis válóperes ügyvéd, aki Diana hercegnőt is képviselte válóperében. Ám nem valószínű, hogy ez lesz az ügy végkimenetele. “Adele tehetsége olyan egyedi és zseniális, hogy valószínűleg a férjnek sokkal kevesebb pénzt ítélnek meg, hiszen kirívó a különbség” – tette hozzá Suzanne Kingston családügyi jogász.

Adele tavaly szerepelt az Egyesült Királyság leggazdagabb harminc év alatti személyeinek listáján körülbelül 182 millió dolláros vagyonával, ebbe beletartoznak értékes ingatlanjai is. Nyugat-Londonban lakással, Kensingtonban két házzal rendelkezik, emellett van egy Tudor-kori nyolc hálószobás ingatlana is Sussexben, nem beszélve a brightoni tengerparti házikóról. Az Egyesült Államokban, Beverly Hillsben is van egy körülbelül 10 millió dolláros birtoka, amely a székhelye a Mammoth Water Resources nevű cégnek, melyet a 45 éves Simon Konecki vezet.

Konecki az előkelő angol magániskolában, Etonban végezte tanulmányait, és a Lehman Brothersnél volt sikeres befektetési bankár, mielőtt a non-profit szektorban kezdett volna tevékenykedni 2005-ben. Létrehozta alapítványát, melynek célkitűzése az volt, hogy tiszta vizet biztosítson a világ minden szegletében. Jelenleg körülbelül 1 millió dolláros vagyon van a nevén. Valószínűleg nem lesznek vérre menő viták azon, hogy megegyezzenek, kinek melyik ingatlan kerül a birtokába a válás után. Várhatóan már csak hatéves fiuk, Angelo kedvéért sem fognak hangosan egymás torkának esni a sajtóban. Ahogy Adele nyilatkozta is pár évvel ezelőtt a Vanity Fair magazinnak: “Nem a pénzért csinálom. Az nem olyan fontos része az életemnek.”

Forrás: People
Fotó: Getty Images