Olivia Wilde elárulta, miért tudta megrendezni első filmjét

2019. május 24.
Olivia Wild első rendezése, a Booksmart nemsokára a mozikba kerül, és a kétgyermekes anyuka elárulta, miért volt képes megcsinálni a filmet: mert az anyák a multitasking szuperhősei.

Eddig színésznőként ismertük Olivia Wilde-ot, ám az elkövetkező hetekben a mozikba kerül első rendezése is. A 35 éves színész-rendező szerint az anyaság volt a legjobb edzés a filmkészítéshez. Állítása szerint rengeteg olyan képességre szert tett két gyermeke, az 5 éves Otis és 2 éves Daisy mellett, melyek rendkívül jól jöttek a vígjáték forgatásához. “Az anyák a párhuzamos munkavégzés szuperhősei. Megtanultam egyszerre, egy időben, párhuzamosan kommunikálni több emberrel, gondoskodni másokról és hogy sosem szabad kimutatni a félelmet. Ez a legfontosabb szabály a kisgyerekek mellett. Sose mutasd, hogy félsz. Kiszagolják” – mondta Olivia Wilde.


Hollywoodban csupán a filmek 8 százalékának van női rendezője. “Az emberek azt gondolják, hogy ha valaki anya lett, nem alkalmas a filmrendezésre, ami teljesen abszurd. Őszintén úgy érzem, hogy a mások rendezésében az anyák a legjobbak!” – tette hozzá a színészből lett rendező. A középiskolai legjobb barátnők életéről szóló film megrendezése Olivia Wilde egyik álma volt. 17 évig csak színésznőként dolgozott, de mindig is rendezni szeretett volna. Reméli, hogy további filmek is követik a Booksmartot, mely május 24-én kerül a mozikba, mert mindennél jobban képesnek érzi magát a feladatra. “Képes voltál létrehozni egy másik emberi lényt, neveled. Teljesen más szintre emel, hiszen ha erre képes vagy, akkor bármire. Ráaádásul ha egyszer valaha cseréltél pelenkát tízezer méter magasan, egy repülő apró mosdójában, akkor tényleg semmi nincs, amit ne tudnál megcsinálni” – tette hozzá Olivia.

Forrás: People
Fotó: Getty Images