Kiderült, hogy George Clooney multitalentum

2019. május 31.
A hollywoodi sármőr évekig nem jelentkezett új produkcióval, most azonban három legyet is ütött egy csapásra. Ehhez méltó premiert tartottak Los Angelesben. Ott jártunk a helyszínen, a Catch-22 vörösszőnyegén, ahol a színész arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy érezte-e már magát csapdahelyzetben életében.

Az csak egy dolog, hogy nagyon úgy tűnik, George Clooney sármja soha nem megy ki a divatból. Korosztálytól függetlenül nők milliói rajonganak érte világszerte, pedig a sármos szívtipró, ebben a hónapban töltötte be az 58. évét. Az ünneplésből viszont nem csinált nagy ügyet, mert másnap, május 8-án tartották meg Hollywoodban a Catch-22 (A 22-es csapdája) premierjét, amiben a színész három ’fronton’ is érintett volt. Kiderült, hogy nem csak a színészethez ért.

Clooney a rendező és producer

Clooney a filmet rendezőként és producerként is jegyzi, és a rajongói nagy örömére természetesen szereplőként sem maradt távol a produkciótól. Rendezőként Clooney jelesre vizsgázott és kitűnő képességeit villantotta meg Joseph Heller azonos című, szatirikus történelmi regényének adaptálásában. A világhírű klasszikus feldolgozása közel sem egyszerű feladat. A cselekmény több nézőpontból való bemutatása a vizualitás nyelvén nagy kihívást jelent a rendezőknek, de Clooney látszólag könnyedén birkózott meg a feladattal, és szinte észrevétlenül, művészi módon sikerült megismételnie az önmagába visszatérő történet jeleneteit, úgy hogy a lineáris történetvezetés látszatát keltette, emiatt könnyen követhető és élvezetes maradt a cselekmény. A filmtörténetben már volt kísérlet a Catch-22 feldolgozására, de kétségtelen, hogy a Clooney-verzió magasan túlszárnyalja a korábbi filmes változatot.

Sheisskoph hadnagy és társai

Clooney a 22-es csapdájának Sheisskopf hadnagyaként tűnik fel minisorozat három epizódjában. A groteszk karaktert sok humorral közelíti meg színészként, és úgy rendezi magát, mintha Sheisskoph hadnagy önmaga karikatúrája lenne. Ráadásul Sheisskopf felszarvazott férj – érdekes Clooney-t egy ilyen komikus, balek hős szerepében látni, de ez az alakítás is jól áll neki. Bravúros a szereplőválogatá is. A főszerepben Cristopher Abbot, a jóképű Kyle Chandler pöffeszkedő Yossarin-ja mellett két komoly színfolt Kevin J. O’Connor és Hugh Laurie. Nem beszélve az osztag jóképű csapatáról, Austin Stowell-ről, Daniel David Stewartról és Jay Paulsonról…

Clooney a mintaférj

A szupersztárt a bemutatóra elkísérte felesége, Amal Clooney is, meggyőzve a világsajtót arról, hogy minden a legnagyobb rendben van közöttük. A kötelező fotózások után Amal ugyan ismerősökkel beszélgetve, férje nélkül sétálgatott a vörös szőnyegen, amíg férje az új sorozatot népszerűsítette, de Clooney nem felejtett el felé olyan gesztust tenni, ami minden nőt levett volna a lábáról. Emberjogi ügyvédként dolgozó felesége legutóbbi, sikeresen zárult perét is büszkén megemlítette a vörös szőnyegen. Persze azért a víz nem válik vízzé… Nézzétek meg a videóban, hogyan válaszolt a kérdésemre az örök hódító.

A világsztár, aki 2017 óta csak kávéreklámokban tűnt fel a képernyőn és magánéleti fronton a válását rebesgették az ikrek születése után, most visszatért, hogy személyesen oszlassa el a róla szóló pletykákat és azt üzenje a világnak: köszöni, jól van. Élete új szakaszában azonban lehet, hogy másik hollywoodi ligában fog játszani, a rendezőékben. Azért reméljük, ezután sem kell majd nélkülöznünk a filmvászonról és a képernyőkről.

A Hulu saját gyártású minisorozatát Magyarországon az HBO Go-n nézhetitek meg.

Fotó: Profimédia – Red Dot