Kylie Jenner nem sokat érthetett meg A szolgálólány meséjéből

2019. június 15.
Kylie Jenner azt gondolta, jó ötlet lesz egy nőket elnyomó diktatúráról szóló sorozatból/könyvből jelmezes bulit csinálni.

A szolgálólány meséje ma már nemcsak egy népszerű sorozat, hiszen időközben Margaret Atwood disztópiája félelmetes gyakran került átfedésbe a valósággal. Épp ezért a szülőgépnek tartott, kizsákmányolt nők vörös uniformosa számtalan tüntetésen (például az amerikai abortusztilalom elleni demonstrációkon) előkerült a női ellenállás szimbólumaként. De ami az egyiknek feminista szimbólum, a másiknak csak egy szuper jelmez. És az a másik Kylie Jenner, aki valamiért jó ötletnek tartotta, hogy A szolgálólány meséjéből merítve rendezzen tematikus bulit.

Annak, aki olvasta a könyvet vagy nézi a sorozatot, elég furcsán hathat a jellegzetes üdvözlést vigyorogva szajkózó lányok látványa, és a történetbeli Gileadot megidéző díszlet. A bulit elnézve joggal merülhet fel a kérdés, vajon mennyit értett meg Kylie Jenner a sztoriból, ami alapvetően egy olyan rendszert fest le, ami nemcsak durván elnyomja és kihasználja a nőket, de egyébként is erőszakra és vakhitre épül. Persze az is lehet, hogy a szülinapi zsúron rituális nemi erőszak is volt, sose lehet tudni.

Épp most fut egyébként a sorozat harmadik évada, amiből egyelőre négy rész jött ki, Atwood pedig idén őszre ígérte a könyv folytatását. Szóval a Kardashian-klánnak bőven lesz még alapanyaga a jövőbeli Szolgálólány-partikhoz!

View this post on Instagram

Kylie and Sofia

A post shared by Kylie Jenner News (@kyliesnapchat) on