Az egyetlen dolog, amit Harry herceg sosem kér a hotelben

2019. június 17.
Hiába a királyi család tagja, az egyik leghíresebb ember a világon, úgy tűnik, mégis két lábbal a földön áll Harry herceg. Kiderült, hogy egyetlen kívánsága van csak, ha megszáll egy hotelben, és nem biztos, hogy elsőre kitalálnánk, mi az.

Harry herceg gyakran utazik, sokszor száll meg szállodákban, és mindig ugyanaz a kérése. Harry herceg jó barátja, a lovaspóló játékos Nacho Figueras osztotta meg Sussex hercegéről, milyen kéréssel fordul általában a szállodai személyzethez: ne használjanak olyan sok műanyagot. “Harry épp a hotel egyik dolgozójával beszélt, mikor megérkeztem én is, és azt ecsetelte, hogy reggel a kávéját úgy kapta, hogy volt rajta műanyag tető. Aztán megérkezett az inge a tisztításból, és egy műanyag zacskóba csomagolva hozták. Lehetne, hogy ne használjanak műanyagot?” – mondta el Figueras, hogyan kérte meg udvariasan Harry herceg a szálloda dolgozóit a környezet védelmére.


Úgy tűnik, mély nyomokat hagyott Harry hercegben édesapja, Károly példája, aki mindig elszántan igyekezett átadni a környezet védelmének fontosságát gyermekeinek már akkor is, mikor a hercegek még kisfiúk voltak. Harry herceg bevallotta azt is a Marie Claire interjújában bevallotta azt is, hogy iskolás korában gyakran ugratták is amiatt, hogy felszedi az utcán elszórt szemetet. “Minden bizonnyal azért teszem, mert édesapám így nevelt. Mindannyiunknak így kellene tennie” – tette hozzá Harry.

Fotó: Getty Images